in , , , , ,

Moeten we niet willen: EU-politie steeds dichterbij door EU-PIRTCE, Eurogendfor, Europol en Eucaris

eurogendfor

Het EU Police Intervention and Response Training Centre of Excellence (EU-PIRTCE), is de nieuwste loot aan de EU boom die almaar dikker wordt. In een kazerne in de Brusselse gemeente Etterbeek, niet ver van de EU paleizen, is een nieuw politie trainingscentrum geopend, om te oefenen in het vangen van gevaarlijke boeven in een stedelijke (woon)omgeving.

De Belgen noemen het uniek, maar wij hebben in ons land al lang vergelijkbare trainingscentra in het Brabantse Ossendrecht en het Groningse Marne(huizen).

Het Belgische EU-PIRTCE is de eerste in een serie en ontving een kleine 1 miljoen Euro van de EU, d.w.z. van de (West-)Europese belastingbetaler, en werd verder gefinancierd door de Belgen zelf, Luxemburg en Nederland.

In een Sovjet-Unie achtig jargon meldt de Belgische Politie dat “het trainingscentrum in overeenstemming is met de politiek van D.G. Home van de Eu (…) en het programma in nauwe samenwerking zal zijn met de dienst Binnenlandse Zaken van de E.C. (…).”FE22E030 D5CE 4A58 96DD 01BFA8040B4F

En zo werden we niet alleen alweer verder de EU ingerommeld, maar ook de Benelux, die een aantal jaren geleden bijna was opgeheven. De enige taak die men toen kon bedenken was “met z’n drieën in de EU een vuist maken tegen Frankrijk” zoals de Directie me desgevraagd zei.

Inmiddels is de Benelux ‘overgenomen’ door de Eurofielen Belgen en lezen we op de site o.a. dat de “Benelux een belangrijke motor is die de EU op stoom houdt”. )

De Benelux is ook bezig met de uitbouw van een Europees (N.G. of bedoelt men EU?) netwerk van crisescentra. Dus nòg een wagon aan de EU-trein.

Politie samenwerking is evenwel een heikele zaak: in dat trainingscentrum zijn ook politiemensen uit andere landen welkom. Maar moeten wij wel trainen met b.v. de Fransen? De Franse politie gaat bepaald niet zachtzinnig om met de honderdduizenden gele hesjes die het afgelopen half jaar in heel Frankrijk hebben gedemonstreerd omdat hun belangen vergeten worden door het Franse partijkartel onder leiding van de zg. nieuweling President Macron.

Inmiddels heeft de Franse politie 2.000 man op de eerste hulp c.q. een ziekenhuisbed doen belanden en 12 doden op zijn geweten.

Daar moeten we niet mee samenwerken, want wie met pek omgaat wordt ermee besmet.

Ook het optreden van de Franse militairen jegens de plaatselijke bevolking in Mali was verre van perfect en heeft het de Nederlanders extra moeilijk gemaakte om een nuttige bijdrage te leveren. En ook samenwerken met Spaanse politiemensen die te keer gingen tegen Catalanen die gewoon demonstreerden voor vrijheid, zal onze politie alleen maar schaden.

Als men eenmaal verruwd is, en politiemensen manifestanten niet meer zien als de naaste, zal het moeilijk worden het politiecorps weer te zuiveren.

Vooralsnog staat bovenstaande politie samenwerking EU-PIRTCE los van de European Gendarmerie Force (Eurogendfor, of EGF) waar onze marechaussee, zes latijnse landen en Polen aan meedoen om cfm. het Verdrag van Velzen van 2007 crises aan te pakken, zoals in Afganistan en Haïti.

Verder is er EU politie-samenwerking middels b.v. Europol en Eucaris; en middels het Verdrag van Prüm dat aanvankelijk los stond van de EU, maar via de Prüm Declaration het EU-recht werd binnen gerommeld, kunnen databanken worden uitgewisseld en kan een buitenlandse politiemacht optreden op Nederlands grondgebied.)

Geschreven door Nicolette Geveke.

Bovenstaand artikel staat met wat andere woorden ook op de site van http://verenoflood.nu  29.05.2019

Lees verder bij de bron: polderland

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
47943825702 c257927b3b Starlink

De 5G Starlink-satellieten van SpaceX maken astronomen boos, erg boos

Notre Dame 1559247667

Notre Dame moet weer worden opgebouwd zoals het was tot ergernis van Macron