in , , , , ,

Het ECB beleid werkt: euro is waardeloos geworden, modaal verdieners nu ook in de problemen

Gefeliciteerd ECB! Wat een mooie overwinning. Slechts een paar dagen kwantitatieve verruiming en de euro heeft weer een nieuw dieptepunt bereikt.

De waarde van de euro ten opzichte van de dollar is donderdagochtend naar het laagste punt sinds 2003 gezakt.

Een nieuw dieptepunt zelfs sinds 2003! Applaus, dames en heren! Het beleid werkt weer prachtig goed. Nieuwe dieptepunten worden nu behaald over zelfs al meer dan 10 jaar falend euro-beleid!

De oplossing voor alles: Meer Inflatie!

Kwantitatieve verruiming, de biljoen van Draghi, de losgeld betalingen van 60 miljard per maand aan bankiers, dat wordt gedaan om inflatie te weeg te brengen. Er is volgens deECB gewoon veel te weinig inflatie en hun aanpak is dan om kunstmatig inflatie te weeg te brengen. Inflatie betekent waardevermindering van de euro. De drukpers slaat dus aan en we torpederen de euro tot waardeloos papier.

En voila, het lukt! De euro is nu dus nog maar $1,05 waard. Goed bezig! Voor de 2008 crash was hij nog ruim $1.45 waard was. Terwijl de Dollar er nu toch bepaalt ook niet florissant erbij staat zelfs. Het lijkt echter wel duidelijk te worden wie de lopende financiële oorlog wint. En laat het duidelijk zijn dat u dat dus niet bent.

Het voordeel: export is goedkoper, omdat minder dollars benodigd zijn om Europese producten te kopen. Dus we zullen wellicht meer exporteren. Een waardeloze euro is daarnaast vooral ook goed voor de Zuidelijke landen. De bankiers lopen uiteraard binnen en Amerikanen kunnen weer meer importeren uit de EU voor immer minder van hun dollars.

Het nadeel: nagenoeg alles wordt duurder voor ons. De wonderen van biflatie.

Nibud maakt zich nu terecht zorgen over geldtekort bij traditionele gezinnen met 1 kostwinnaar. Het blijkt steeds onmogelijker om een gezin te onderhouden op 1 salaris, terwijl het aantal beschikbare banen immer terug loopt door het door ECB aangewakkerde biflatie gecombineerd uiteraard de vergaande productiviteitsverhogingen door automatisering en robotisering. Toch mag al die vooruitgang ons geen voordeel opleveren, het mag van de ECB namelijk geen deflatie – prijs verlagingen of waarde vermeerdering van de euro – brengen. Elk behaalde voordeel moet weg-geïnflateerd worden ter voordele voor de bankiers.

Lees verder via Lang Leve Europa!.

Photo by Images_of_Money


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bewaarplicht van tafel, voor nu dan eventjes

Pechtold zegt elke keer iets anders in zijn campagne