in , ,

ECB stuurt aan op snelle waardevermindering van de euro

7214445596 e7cd4b28d5 eurozone1

Vreemd nieuws weer:

ECB stuurt aan op inflatiestijging: De inflatie in de eurozone moet zo snel mogelijk weer gaan stijgen richting het niveau van net onder de 2 procent waar de Europese Centrale Bank (ECB) naar streeft.

Het probleem is dat de euro niet snel genoeg in waarde wil verminderen!

De centrale bank zal alles doen wat binnen zijn mogelijkheden en mandaat ligt om de inflatie te laten stijgen, zegt president Mario Draghi vrijdag. Op dit moment schommelt die rond de 0,4 procent.

De ontwaarding van uw geld was slechts 0,4% per jaar. De ECB gaat zich dus inzetten om zo snel mogelijk uw geld weer verder in waarde te laten dalen. Ze wil namelijk eigenlijk elk jaar 2% stelen van de waarde van uw (spaar)geld. En dat lukt nu dus niet goed genoeg.

Het mag uiteraard niet zo zijn dat de euro in uw portemonnee meer waard wordt. Dat is wellicht wel gunstig voor u, beste burger, maar dat is niet gunstig voor onze overheden en de grootste bankiers. Hun schulden worden door inflatie mooi minder waard, door jaarlijks 2% van de waarde te stelen van het geld in de zakken van de burger. Nu dat de ECB weer opnieuw voorneemt om de inflatie weer extra aan te wakkeren in de EU, betekent dit dat als dat daadwerkelijk lukt, dat alles weer duurder wordt voor ons in de reële economie, en onze spaarcentjes weer minder waard worden.

“We will continue to meet our responsibility – we will do what we must to raise inflation and inflation expectations as fast as possible, as our price stability mandate requires of us,” Draghi said in a speech at an annual banking congress.

De onzin weer uit de mond van deze bankier. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen om uw geld te devalueren. En wel zo snel mogelijk. Waarom? Omdat ons prijs-stabiliteit mandaat dat van ons verwacht. Prijs stabiliteit door elk jaar alles 2% duurder te maken / 2% van de waarde van uw geld te stelen… Bankiers.

Gratis geld voor ieder behalve de burger in de reële economie

Bedenk overigens dat de ECB al miljarden en miljarden en miljarden gratis geld pompt in het financiële systeem, met opkopen van allerlei rotzooi en wat niet, en dat zelfs met al dat geweld er nog maar weinig inflatie/waarde vermindering sprake is. Dat is al zeer bijzonder.

Het contra-intuïtieve is dat blijkt dat hoe meer waardeloos geld het financiële systeem ingepompt wordt, hoe meer geld er uit de reële samenleving verdwijnt. Nieuwe leningen met rentes, hogere kosten voor verzekeringen, lagere spaarrentes, geen salarisverhoging, nieuwe banen die een lager loon hebben, duurdere prijzen, etc. Het geld verdwijnt zienderogen uit de samenleving, uit uw portemonnee. Dat is gewoon deflatie. En zelfs met alle gestoorde maatregelen die de ECB nu al neemt, kunnen ze niet op tegen al het geld dat verdwijnt.

“If on its current trajectory our policy is not effective enough to achieve this, or further risks to the inflation outlook materialise, we would step up the pressure and broaden even more the channels through which we intervene, by altering accordingly the size, pace and composition of our purchases.”

Kennelijk schieten de tekorten in de zuidelijke Euro-landen en het verdwijnen van de euro’s uit de reële economie zo hard door, dat zelfs met een biljoen euro voor bankiers (de current trajectory) en eindeloos opkopen van waardeloos schuldpapier voor keiharde euro’s door de ECB, ze de inflatie zelfs nu nog steeds niet krijgen op de 2% waardevermindering/diefstal per jaar.

“We moeten de aanpak voor waardevermindering van de euro dus verhogen en verbreden. We moeten de omvang van onze aankopen (die waardeloze schulden van de grootste bankiers en multinationals dus) de snelheid en de samenstelling veranderen”. Duidelijke taal, alles moet op alles om zo snel mogelijk de euro te saboteren, de waarde te vernietigen. Tijd dus voor kwantitatieve verruiming (QE) door de ECB?

De ECB is dus bezig met kwantitatieve verruiming

Dit is dus een voorbode voor kwantitatieve verruiming, iets dat ze trouwens nu al doendoor al die rotzooi-schulden op te kopen. Het vergroten van de kwantiteit (de hoeveelheid) van het geld in omloop. Ofwel valsemunterij starten op ongekend grote schaal. Gewoon gratis geld uitdelen aan de financiële kopstukken, de grote jongens onder elkaar, uiteraard. Bankschuld papieren erin, nieuwe euro’s eruit. Niet voor de burger met een te hoge private schuld uiteraard, die heeft het nakijken met z’n schulden.

En omdat de VS nu eindelijk moest stoppen met oneindig geld drukken en devaluatie van de dollar, moet de ECB dat nu dus overnemen. De stroom gratis geld moet immers in stand blijven voor de grijp-club die zijn de bankiers en investeerders. En zo wordt u als volk voorbereidt op het feit dat de ECB binnenkort start om op ongekende schaal dit soort valsemunterij te gaan uitvoeren. Ze gaan de reële economie van u en mij nog verder slopen ter voordeel van de bankiers en de schaduwbankiers. QE, Kwantitatieve verruiming. Valsemunterij, gratis geld voor bankiers en grote investeerders. Want dit nieuwe geld gaat uitsluitend en alleen naar hen, en zij blazen daarmee bellen op aandelenbeurzen enzo. Dat geld gaat dus niet naar ons, er blijkt geen sprake te zijn van trickle down. Anders was er immers wel al meer inflatie nu.

Dat alles is zeer zorgwekkend en zeer logisch. Logisch: de maatregelen die genomen worden door politici maken alleen bankiers en investeerders rijk, dat kan dus nooit zorgen voor verbetering van de samenleving. Er is geen trickle down. Zorgwekkend vanwege het feit dat ze dit aangrijpen voor nieuwe maatregelen. Een reden voor nieuwe maatregelenom de miljardairs rijker te maken, voor de overheden om lasten te verzwaren en voor de EU om weer meer macht toe te eigenen.

Lees verder via Lang Leve Europa!.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kabinet betaalt naheffing EU ineens voor einde jaar wegens meevaller

5832023257 c512b7e1f4 goldbars1

De Nederlandsche Bank (DNB) haalt 130 ton aan goudstaven terug