in , , ,

Het gaat weer beter met de economie: Werkloosheid en het einde van de crisis….

U heeft het ook gelezen ? De crisis is aan zijn einde gekomen. Politici kloppen zich op de borst en roepen dat het beter gaat met de economie. De praktijk die ervaren wordt is nogal divers. Zo zijn er 3 winkelketens failliet gegaan in de maand december, een van die ketens is na de Bijenkorf het oudste familiebedrijf van Nederland. Vroom en Dreesman, in de volksmond V & D. Dit begrip is tijdens de privatisering in handen gekomen van een Amerikaanse investeerder. Maar in plaats van het bedrijf voort te zetten zoals bedoeld was, heeft deze investeerder het bedrijf leeggeroofd en gesaneerd. Als klap op de vuurpijl wilden ze ook nog dat de medewerkers solidair werden door salaris in te leveren. Het moest goedkoper en alles voor de winst !

Het is nu een feit dat Nederland met zijn familiebedrijven is leeggezogen, uitgebuit en in de afgrond terecht gekomen is. Vele bedrijven gingen hen al voor. Een grote is bijvoorbeeld Organon te Oss, Phillip Morris in Bergen op Zoom, diverse openbaar vervoerbedrijven en ook gemeentelijke openbaar vervoer bedrijven. Echte Nederlandse bedrijven bestaan niet meer. Of toch wel ? Jawel er zijn er nog 2 dat is Heineken en Schiphol ! Wie hier werkt of facilitair is, die heeft nog een baan. Maar of dat nog lang gaat duren ?

De werkloosheid is in Nederland schrikbarend gestegen. Door saneringen , kaalslag en veroudering zijn die opgehouden te bestaan. Maar de economie trekt weer aan ! Voor wie eigenlijk ? Voor de handelaren in , ook wel bankiers genoemd. Voor politici, die toezichtbaantjes in de schoot geworpen krijgt en aandeelhouders die toch al puissant rijk zijn. Voor hen is de economie aangetrokken. Op de rest van het Europesche continent is het kommer en kwel onder de bevolking. De gewone man wordt op straat gezet, maar niet getreurd, hij/zij kan werken al is het vrijwillig. Betaling staat er niet tegenover, we noemen het stage, iets terug doen voor de of gewoon participatie.

Ondertussen verwelkomen we sinds de maand december 45.000 nieuwe werklozen, en wel bovenop de statistische 850.000 werklozen die er al waren. Deze mensen hebben veelal een hypotheek, vaste lasten maar ook verplichtingen tegenover de maatschappij. Ze rijden auto hebben een flatscreen TV en roken en zuipen tegen de klippen op. Ze zullen beoordeeld worden op luiheid, ze moeten werkervaring gaan opdoen en al die luxe ? Overboord ! Na 25 jaar arbeid gedaan te hebben worden ze in de WW gezet. 70% van het laatstverdiende dagloon (bruto) zonder rekening te houden met overwerkuren. Ook zonder gouden handdruk of een andersoortige bonus. Na 6 maanden worden de 2 verdieners een 1 verdiener, hun partner zit zonder inkomsten en de hoofdkostwinner merkt dat het niet te behappen is. Zitten ze boven de 1300 euro aan inkomsten dan geen bijstand ! Goed er zijn toeslagen maar die blijken niet gelijk in werking te gaan. Richtdata ligt in het verleden dus helaas pindakaas, spaargeld gaat er aan en dat blijkt onvoldoende te zijn.

Banken die vroeger heel behulpzaam waren geven nu niet meer thuis en veranderen van vriend in een vijand. De partner geeft het op laat zich uitschrijven en voila de werkloosheid daalt ! Echter de situatie wordt schrijnend. De bijstand lonkt, maar ook daar is het geen vetpot, de aanvraag  en beslissing laat lang op zich wachten , ondertussen lopen de kosten door.

En ja hoor, de kinderen moeten stoppen met studeren, het huis moet worden opgegeten, dan staat de armoede op de stoep. U denkt eigen schuld dikke bult ? Nah dacht het niet. Uw collega’s ziet U niet meer, de borrel na het werk is ook weg en hobby’s blijken te duur te zijn evenals vakantie’s. Sociaal isolement slaat toe en u heeft geld nodig. Keer op keer de sociale zaken bestoken voor voorschotten, maar uiteindelijk zakt u toch echt door het ijs. Het is goed geregeld in Nederland, op papier klopt alles echter de praktijk is een heel ander verhaal. de loonstroken van de gemeente laten zien dat U op tijd bent uitbetaald maar praktijk en papier verschillen achterstanden zijn Uw deel ! Ook schuldsanering schijnt nu een optie te zijn. Omdat peildatums in het verleden liggen krijgt U te maken met brieven, belastingaanslagen en een hoge zorgverzekering met dito eigen risico. Onbetaalbaar ! U mag niet meer meedoen en wordt als wanbetaler weggezet. De publieke opinie verslijt U voor lui en een profiteur. Precies zoals U vroeger dat beeld voor ogen had. Uw mening en situatie maakt geen indruk meer. De bevolking is niet meer solidair. Steeds vaker krijgt U te horen , ga werken ! Maar ondertussen bent U al 300 sollicitaties verder en hebt de indruk dat U niet meer meetelt op de arbeidsmarkt. Het gaat goed met Nederland, de economie trekt aan en de werkloosheid daalt. Uw wenkbrauwen fronsen omlaag en denkt “Niet voor mij !”, “Er is geen werk !” Te oud, over gekwalificeerd.

U zit thuis en blijft thuis, de sociale dienst belt, waarom u de gewonnen prijs van de staatsloterij niet heeft opgegeven ? 5 euro gewonnen ! 30 euro ingelegd, maar dat is niet relevant. Een korting van 20% op uw toch zo schamele inkomen is uw deel. Eerlijk toch ? U wordt verwezen naar de voedselbank. Helaas U heeft negatieve inkomsten, en dat kan niet, om die reden mag u dus niet eten. De voedselbank, een charitatieve instelling voert in iedere plaats een ander beleid U zult die pech maar hebben.

Maar de economie wordt beter, de werkloosheid daalt ! Zou het dan toch denkt U ? Helaas weer 500 sollicitaties en 3 cursussen verder. Geen baan voor U, er is geen werk ! Maar dan zit U voor de flatscreen, U bekijkt het nieuws en wat ziet u ? De werkloosheid is gedaald met 20%, inmiddels weet U beter, de statistieken worden gemanipuleerd, regelingen met een solidaire inslag houden op te bestaan. Het zoveelste kamerlid met bijbanen raakt in opspraak. Ineens weet U het ! Die baan wilt U ook, 20000 euro voor een papieren baan, u hoeft niets te doen en dat 8 x ? Hoe kan dat ?

Wij weten het, de lobby is ijzersterk, de Amsterdamse zuidas draait winsten als nooit tevoren maar wie er profiteert, het zal nooit de burger zijn. De burger is melkvee, klapvee en kan naar de slachtbank. De bedrijven spelen mooi weer in dit Neoliberale systeem. Alles voor macht en geld. De televaag lezers denken echt dat de vluchtelingen veel geld kosten, ook werkelozen kosten een hoop geld, maar beste mensen ik zeg U “Het zijn sprookjes”, slaapt U zachtjes door, Uw geroofde geld komt terecht bij aandeelhouders, multinationals van buitenlandse aard en banken, nimmer bij de juiste partijen waarvoor het bedoeld is . Nederland is ziek, maar en de wereld is nog veel zieker ! U dacht dat het meeviel ? U ziet geen protesten ? Toch blijft U zich afvragen wanneer de opstand of revolutie gaat uitbreken ? Nee, die komt er niet. De bevolking is apathisch geworden, murw geslagen door incasso en rekeningen, en ? Die mocht u al opgeven. De vrije meningsuiting is al aan banden gelegd. Leve oranje ( de voetbalclub, want die is belangrijk).

Klatergoud voor de burgers en gouden handdrukken en voor de machthebbers, ook die op de achtergrond ! Zij hebben het beter gekregen, de wolven van het Damrak, de wolven van Beursplein 5. En de politici ? Zij hebben niet langer de macht en de kunde hier iets aan te doen. Maar dat is een publiek geheim.

Lees verder bij de Bron: Urubin


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Daar gaat je koopkracht: Belasting op gas met 32% omhoog in 2016

Wat een farce: Amper banen voor arbeidsbeperkten maar de subsidie stroomt rijkelijk