in ,

‘Het is een economische pandemie’: Beursvolatiliteit stijgt met meer dan 40% door Coronavirus

Terwijl de grote Wall Street-indexen daalden door een hernieuwde angst bij beleggers vanwege een verdere verspreiding van gevallen van coronavirus buiten Azië, piekte een minder bekende marktvolatiliteitsmeter maandag met meer dan 40 procent.

Hiermee werd een niveau bereikt dat sinds de paniek op de aandelenmarkt in december 2018 niet meer is gezien en die resulteerde in de ommekeer van het beleid van de Centrale Amerikaanse bank van renteverhoging naar renteverlaging.

De VIX, een index die de volatiliteit van de S&P500 meet, bereikte maandag 26,4 waarmee het de rode-lijn naderde, een drempel van 30, die gekoppeld is aan buitensporige niveaus van onzekerheid, risico en beleggersangst.

“Na geen enkele dag onder de 3% te zijn geweest sinds 2018, reageren aandelen op de impliciete impact van bijna 80.000 bevestigde gevallen van . Quarantaines.

Gesloten grenzen en havens. Opgeschorte vluchten en vracht.

En daarbovenop bereikte de 30-jaar lopende zijn laagste opbrengst in de ”, zei Allen Sukholitsky, hoofd macrostrateeg bij Xallarap Advisory, in een aan The Epoch Times.

Maar de huidige volatiliteitsdynamiek suggereert dat Amerikaanse aandelen wellicht te maken hebben met meer dan een routinematig ….

Lees verder bij de bron: Epoch Times Nederland


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eerste bevestigde Coronavirus-patiënt in Noord-Korea doodgeschoten, probleem opgelost…

Puinhoop wordt steeds groter: Belastingdienst laat schulden verjaren en belastingbetaler kan naar centen fluiten