in

Het plan ‘Politie voor Iedereen’: in 5 jaar moet 35 procent agenten niet-westerse migratieachtergrond hebben

Waakzaam dienstbaar politie

In de komende vijf jaar moet minimaal 35 procent van de nieuwe politieagenten in de Randstad een niet-westerse migratieachtergrond hebben. Dat is een onderdeel van een actieplan van de Nationale (65.000 mensen).

Dit heeft tot doel om de eigen organisatie „meer divers en inclusiever te maken”.

Sitalsing en Veldhuis moeten gaan toezien op uitvoering van het plan ‘Politie voor Iedereen' dat met „striktere afspraken en minder vrijblijvendheid” moet leiden tot een drastische verandering van het personeelsbestand van de politie.

Sitalsing (Paramaribo, 1962) wijst erop dat er de komende vijf jaar 17.000 nieuwe agenten worden aangenomen omdat veel politiemensen met gaan. „Dit is dus dé kans om te investeren in diversiteit en in een nieuwe cultuur om echte veranderingen te bewerkstelligen.”

Het oude streefcijfer was dat 25 procent van de nieuwe agenten een migratieachtergrond zou hebben, maar dat percentage wordt nergens in gehaald.

De korpsen in de Randstad moeten gelet op de samenstelling van de bevolking in een aantal wijken „soms fors veranderen”, zegt Sitalsing.

„In sommige buurten heeft zestig procent van de bevolking een migratieachtergrond. In Kanaleneiland (Utrecht) ligt dat percentage op tachtig. In de politieorganisatie halen we bij lange na niet die aantallen”. 

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
face

Van vaccinatiepaspoort gaan we naar gezichtsherkenning

myanmar berletic

Myanmar, Libië en Syrië: gevaarlijke parallellen