in , , ,

Rusland biedt hulp aan Venezuela en Cuba om ‘illegale’ VS-sancties te ‘overwinnen’

sputin 300x200

De Russische vice-minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Ryabkov, zei donderdag dat zijn regering al het mogelijke zal doen om Cuba en te helpen de economische moeilijkheden te overwinnen waarmee de laatste ronde van Amerikaanse sancties geconfronteerd wordt.

Ryabkov vertelde verslaggevers dat de laatste ronde van Amerikaanse sancties illegaal was en dat Rusland alles zou doen om de extreem-linkse regimes in zowel Cuba als Venezuela te ondersteunen.

“We zijn bezorgd over de aanhoudende acties van de Verenigde Staten ten opzichte van de landen in de Latijns-Amerikaanse regio. Wij zien de sancties als absoluut onwettig en onwettig “, zei hij, volgens de Russische propagandamaatschappij Sputnik. “We zullen tegen hen zijn. Venezuela en Cuba zijn onze bondgenoten en strategische partners in de regio. We zullen er alles aan doen om hen onze steun te laten voelen.”

Op woensdag kondigde John Bolton, nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, een nieuwe ronde van sancties tegen het Maduro-regime en de communistische regering in Havana aan. De sancties omvatten nieuwe limieten op geldovermakingen naar Cuba en de toegang tot buitenlandse valuta, evenals nieuwe sancties tegen de Centrale Bank van Venezuela die de toegang tot Amerikaanse dollars verbieden.

“Onder deze leiding gooien we geen dictators op het spoor. We nemen ze mee”, zei Bolton tijdens een evenement ter gelegenheid van de 58ste verjaardag van de mislukte bevrijdingsinspanning in de Baai van Varkens. “Via de afdeling Treasury zullen we ook wijzigingen doorvoeren om een ​​eind te maken aan het gebruik van ‘U-turn-transacties', waardoor het regime sancties kan omzeilen en toegang krijgt tot harde valuta en het Amerikaanse banksysteem.”

Rusland heeft de afgelopen jaren bewezen een vitale bondgenoot te zijn voor zowel Castro als Maduro, door financiële en militaire steun te verlenen aan beide regimes. Vorige maand arriveerden er Russische troepen in Caracas om de autoriteit van Maduro te ondersteunen, temidden van wijdverspreide oproepen voor hem om af te treden naarmate het land de zwaarste economische en humanitaire in zijn doormaakt.

Na de Amerikaanse veroordeling van de uitwisseling zei de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, dat troepen in het land zouden blijven als “zo lang als nodig” en beschuldigde de VS ervan te proberen “een staatsgreep te plegen” in het land door de dreiging van militaire actie.

“Ze zijn betrokken bij de uitvoering van overeenkomsten op het gebied van militaire en technische samenwerking”, zei ze toen. “Rusland verandert de machtsverhoudingen in de regio niet, Rusland bedreigt niemand, in tegenstelling tot burgers in Washington die ik zojuist heb aangehaald.”

Sinds januari heeft de Amerikaanse inspanningen opgevoerd om de Maduro regime verwijderen uit de macht in Venezuela, met name door de erkenning van oppositieleider Juan Guaidó als legitieme president van het land en het opleggen van een reeks economische sancties gericht op het knijpen externe opbrengsten van het regime. President Donald Trump heeft Rusland gewaarschuwd het land te verlaten, terwijl hij herhaaldelijk volhoudt dat “alle opties op tafel liggen” voor het aanzetten tot een overgang naar democratie, inclusief de mogelijkheid van militair geweld.

“Rusland moet uitstappen”, zei Trump tijdens een ontmoeting met Guaidó's vrouw Fabiana Rosales in het Witte Huis vorige maand. “Venezuela was en is nog steeds een land met een enorm potentieel waar mensen honger lijden. Ze worden vermoord. Ze worden geslagen. Wat daar gebeurt, is onpeilbaar.”

Lees verder bij de bron: breitbart.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Islamic Sharia Law

Mannen vinden dat Australische wet niet op hen van toepassing is vanwege islamitische organisatie, $200.000 boete

world war 1555664774

Popcorn en chips: Griekenland escaleert eisen voor WWII-reparaties vanuit Duitsland