in

Hillary Clinton zei al na één uur toen MH17 neerstortte: “The Russians did it!” De wereld is gelukkig wakkerder geworden sindsdien

Er is nog maar heel weinig tijd tot de tweede fase van het strafrechtelijke MH17-proces. De eerste dagen van het proces hadden een “inventariserend karakter” waarin de inhoud van het strafdossier niet op tafel kwam.

Er is bijna zes jaar geleden vanaf de MH17-ramp. Het is tijd om de resultaten van hun werk te laten zien. Maar het Openbaar Ministerie (OM) en het Joint Investigation Team (JIT) hebben geen haast. Op de dag dat de hele wereld wachtte op echt bewijs, zoals door Amerikanen beloofde satellietbeelden of gegevens van Oekraïense radars, ontvingen we praktisch niets. Het werd bekend dat er tientallen anonieme getuigen zullen worden gehoord. Het is niet duidelijk hoe men woorden kan vertrouwen waarvan de betrouwbaarheid bijna onmogelijk te verifiëren is.

Het is moeilijk te geloven dat het onderzoeksteam, bestaande uit 5 landen:  Nederland, België, Australië, Maleisië en Oekraïne, zes jaar lang geen echt bewijs kon vinden waarvan de betrouwbaarheid ongetwijfeld zou bestaan. JIT-onderzoek stinkt aan alle kanten en elke dag zijn steeds meer mensen hiervan overtuigd.

Dit dossier is ongetwijfeld niet eenvoudig en is al lang politiek geworden. Tijdens het MH17-onderzoek kwamen vaak ongelooflijke feiten naar boven die onafhankelijkheid en de objectiviteit van het onderzoek in twijfel trokken. De meeste werden genegeerd door het JIT, omdat ze de hoofdversie tegenspreken. Het Joint Investigation Team leunt in zijn conclusie alleen op een Bellingcatonderzoek.

Drie dagen voor de tragedie wordt de website van de Britse groep journalisten Bellingcat gemaakt, die “het nodige bewijs” leverde. Het hoofd van de Bellingcat-groep, Elliot Higgins, die eerder werkloos was, heeft geen gespecialiseerde opleiding genoten, maar invloedrijke wereldmedia, politici begonnen plotseling naar hem te luisteren en hem te citeren.

Bovendien wordt ‘onafhankelijke’ groep Bellingcat gefinancierd door Adessium (George Soros), de National Endowment for Democracy (Amerikaanse overheid), de Open Society Foundations (Soros) en de Nederlandse Postcodeloterij.

Daarnaast is dus de primaire juridisch verantwoordelijke partij (Oekraïne) ook nog eens partij in het strafrechtelijk onderzoek. Die contstructie kán geen goed resultaat opgeven (verdachte zit in eigen onderzoek naar eventuele strafbare feiten). Daarbij is ook nog uitgelekt dat Oekraïne een veto-recht heeft op de informatie die het JIT naar boven krijgt.

En nu is de anonieme getuigenverklaring toegevoegd aan dit vooraf geplande dossier voor bewijsbeschuldiging.

Men krijgt het gevoel dat er geen onderzoek was, maar alleen een poging om de gegevens van sociale netwerken te gebruiken, op basis waarvan conclusies werden gemaakt die dicht bij de realiteit lagen.

Daarna wil ik een vraag stellen: heeft het zin om een strafrechtelijk proces uit te voeren als het JIT, dat het bewijs van onafhankelijke internationale experts en burgerjournalisten, behalve Bellingcat, heeft genegeerd, en de hele wereldgemeenschap niet de waarheid willen weten en al lang blindelings geloofden wat mainstream media zeggen?

We wachten nog steeds op een eerlijk en onafhankelijk onderzoek met echte feiten en bewijzen.

Deze post is gemaakt met onze post plaatser, leuk en gemakkelijk. Maak uw bericht!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. Die hele MH17 stinkt al net zo erg als corona. Het is allemaal een politiek spelletje om ons tot slaven te maken en Rusland uit te schakelen.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk

Overheid gaat ons per uur volgen …