in

Huiselijk geweld neemt flink toe: Als een Française om ‘masker 19’ vraagt, weet de apotheker dat hij de politie moet bellen

was nog maar een week thuis opgesloten of de cijfers van huiselijk geweld rezen al de pan uit. Christophe Castaner, minister van binnenlandse zaken, meldde vorige week dat het aantal meldingen van huiselijk geweld in zijn land met 32 procentpunt gestegen was.

In Parijs was het zelfs 36 procent hoger dan voor het confinement, het nu geldende landelijke huisarrest.

Castaner kondigde meteen maatregelen aan: Franse vrouwen kunnen voortaan, zoals dat ook al gebeurt op de Spaanse Canarische eilanden, bij de apotheek om ‘masker 19’ vragen.

De baliemedewerkers zeggen dan dat ze dat moeten bestellen en vragen om het adres waar ze het heen kunnen sturen.

Het is allemaal code: de apothekers weten dan dat ze de moeten bellen en hebben het adres waar die heen moet.

Het is niet bekend hoe vaak er op Tenerife of Lanzarote om Masker nummer 19 gevraagd wordt, maar het idee vindt ook elders in Spanje weerklank. De regio’s Madrid, Valencia en Andalusië overwegen op dit moment ook om hun apothekers te instrueren over het codewoord.

De theorie is dat slachtoffers van huiselijk geweld relatief vaak medicamenten aanschaffen. De privacyregels van apotheken …..

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europa in oorlogsmist: Veilig in gevangenschap….

Voor een linkse ‘shock doctrine’: Wat als deze crisis helemaal niks verandert?