in , ,

Europa in oorlogsmist: Veilig in gevangenschap….

Zojuist heeft minister-president Mark aangekondigd dat de maatregelen om het te beteugelen met drie weken verlengd zijn. Drie weken langer ligt het sociale leven stil met alle gevolgen van dien.

Alle beloofde steunpakketten ten spijt zal dit onherroepelijk leiden tot grote financiële problemen voor veel ondernemers, waarvan de schokgolven door de hele gaan trekken.

Steeds meer mensen zullen afhankelijk zijn van de om het hoofd boven water te kunnen houden. Een die intussen aan een ander front een heel andere strijd voert.

De blijft onder zware druk van met name de zuidelijke staten bewegen richting de Eurobonds, waarmee een verdere vervlechting van de Europese economieën gerealiseerd zal worden. Een vervlechting waar men voorlopig niet meer van af zal kunnen geraken.

Zo beginnen steeds duidelijker de contouren zichtbaar te worden van een waarin iedereen afhankelijk is en alleen de staat verantwoordelijk. Een verantwoordelijkheid die gepaard zal gaan met surveillance en controle op een schaal die nog niet eerder is vertoond, waarvan de mogelijke toekomstperspectieven koren op de molen zijn voor complotdenkers wereldwijd.

Maar zijn die zorgen volledig ongegrond? Het meest zorgwekkend is dat mensen er direct voor lijken te willen tekenen. Immers, wat is er in tijden van onzekerheid angstaanjagender dan de vrijheid… “De hel, dat zijn de anderen.”

Lees verder bij de bron: Earth Matters


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Burgerjournalisten gaan naar ziekenhuizen ‘vol coronapatiënten’, ze blijken zo goed als leeg?!

blank

Huiselijk geweld neemt flink toe: Als een Française om ‘masker 19’ vraagt, weet de apotheker dat hij de politie moet bellen