in ,

Humor: Tweede Kamer wil opheldering over achterkamertjesdeal EU-topfuncties

OpenClipart-Vectors / Pixabay

De wil opheldering over de opmerkelijke invulling van Europese topfuncties, bekokstoofd door de Europese regeringsleiders. Kamerleden uitten kritiek op de achterkamertjesdeal, waarbij het  is gepasseerd. Daarbij viel -coryfee Frans Timmermans buiten de boot als voorzitter van de .

Er was brede steun voor het verzoek van oppositiepartij SP voor een debat met premier Mark Rutte. “Ik denk dat niemand de inzet gewonnen heeft”, aldus Kamerlid Renske Leijten.

Pieter Omtzigt van regeringspartij CDA, die zei ook verbaasd te zijn, plaatste in het bijzonder vraagtekens bij de voordracht van de Franse voor de . Hij vroeg zich af of de procedure wel is gevolgd.

De Kamer was het er over eens dat nu eerst het Europees Parlement aan zet is. Dat kan de deal onderuit halen. Het debat in de Tweede Kamer komt dan ook pas na de zomerpauze.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eindelijk hardere aanpak telefoonterreur van vervelende reclametelefoontjes

Gaan we nu echt àlle vrijheden opofferen in aanpak ‘witwassen’?