in , ,

Huurders komen in nood: Coronacrisis zorgt voor grootste huurstijging sinds 2014

huren 1563343318
mastersenaiper / Pixabay

Gemiddeld betalen huurders 2,9% meer huur dan het jaar er voor. Dit is de grootste stijging sinds 2014, voor veel huurders wordt het bijna onbetaalbaar om in hun huidige woning te blijven.

De huurprijsstijgingen van de afgelopen jaren, en de harde crisis door het coronavirus zijn de redenen dat het voor sommigen onbetaalbaar wordt.

In Rotterdam steeg de gemiddelde huurprijs met maar liefst 4,1%, de hoge inflatie van dit jaar is de voornamelijke reden dat de huurprijzen zoveel zijn gestegen.

De maximaal toegestane huurstijging is gekoppeld aan de inflatie, dus de verhoging van de huurprijs kwam voor velen niet onverwacht maar was alsnog een bittere pil.

Voorzitter van de Woonbond, Marcel Trip, riep eerder dit jaar al dat de overheid de huurprijzen moest bevriezen. Helaas kreeg hij weinig gehoor vanuit Den Haag.

„De overheid moet met een noodpakket voor de huursector komen. Verruim de huurtoeslag, verlaag de huren en investeer in de bouw. Het zijn juist mensen met onzekere inkomsten die aangewezen zijn op huur. Door de crisis zal de vraag naar betaalbare huurwoningen alleen maar toenemen.”

Ook vanuit de Eerste Kamer

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vluchtelingen 1172x879

“Ze zijn geen vluchtelingen, alleen diegenen met geld stappen in de boten”

NWO

Ierland voert als eerste land digitaal Covid-19 paspoort met verplichte corona test in