in , ,

Ineens is er nog veel meer pensioengedoe bij de grootste fondsen, korting voor 8 miljoen Nederlanders

pensioen 1563425918
geralt / Pixabay

Ineens lijkt 2020 het jaar te worden waarin bijna 8 miljoen Nederlanders hun pensioen(opbouw) zien krimpen. Van de twee metaalfondsen PME en PMT was al bekend dat ze volgend jaar waarschijnlijk moeten snijden in de uitkeringen. Maar nu kijken ook deelnemers van de twee grootste fondsen (overheidsfonds ABP en zorgfonds PFZW) dat scenario plots in de ogen, zo blijkt uit de kwartaalcijfers die gisteren bekend werden.

Oorzaak: aangescherpte regels, in combinatie met de lage rendementen waarmee de fondsen moeten rekenen in hun begroting.

Allemaal benadrukken ze dan ook hoe goed het gaat met hun beleggingen, met de maandelijkse miljardenopbrengst daarvan.

Maar door allerlei ontwikkelingen in de wereldeconomie blijft de zogeheten rekenrente dalen. En met die rekenrente moet worden berekend hoeveel geld ze op de bank moeten hebben om straks iedereen zijn beloofde pensioen te kunnen uitkeren.

De rekenrente is historisch laag en lijkt voorlopig niet omhoog te kruipen.

Een drama vooral omdat er nog geen maand geleden een pensioen­akkoord is bereikt, juist om het vertrouwen in de pensioenen te herstellen. Ook zou het kortingen moeten voorkomen. Maar zelfs dat akkoord gaat deelnemers niet redden van de dreigende misère….

Lees verder bij de bron: Trouw

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nieuwe docu MH17

Nieuwe MH17-documentaire “Call for Justice” met andere belangrijke getuigen

kunstgras 1563426957

Hoogleraren: ‘Toch risico kunstgras voor kind’