in , ,

Je hoeft je niet te schamen, want de meeste Nederlanders twijfelen nog over COVID-19 vaccin

Nu een effectief vaccin steeds dichterbij komt blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders zich niet direct wil laten inenten wanneer zo'n vaccin beschikbaar komt.

Zo blijkt uit een representatief keuze van onderzoekers van de TU Delft, Universiteit Maastricht, Erasmus Universiteit , Roskilde University en het .

‘Vaccinatietwijfelaars maken zich vooral zorgen over de risico's van het vaccin. Ons onderzoek laat zien dat in het gunstigste geval, wanneer een vaccin zeer effectief is en weinig bijwerkingen heeft, 39% van de Nederlanders dit vaccin direct wil hebben, terwijl 48% liever afwacht wat de ervaringen zijn van anderen en 13% het vaccin zal afwijzen. De vaccinatiebereidheid is flink lager als een vaccin voor ernstige bijwerkingen zorgt. Je krijgt dan al snel te maken met grote groepen ‘vaccinatietwijfelaars' en ‘vaccinatieweigeraars',' zegt TU Delft onderzoeker Niek Mouter.

Deze Nederlanders vragen zich af of de risico's op bijwerkingen groter zijn omdat het COVID-19 vaccin in een veel hoger tempo is ontwikkeld en zij twijfelen of het verstandig is om een vaccin te nemen waarvan de langetermijneffecten nog onbekend zijn.

Ook maken mensen zich zorgen over de effectiviteit van het vaccin, bij mutatie van het virus, en over …..

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Machtsgreep Europese Commissie over lokale (landelijke) diensten mislukt

ICT-systemen politie niet op orde: iedereen de dupe