in , , ,

Jezuskruis Lesbos is beledigend voor moslims, dus is het oude kruis nu gesloopt en weggehaald

Op het Griekse eiland Lesbos, van oudsher een orthodox-christelijk gebied, zijn in de afgelopen tijd een hele hoop aangemeerd. Onder hen bevinden zich veel personen die verbonden zijn met islam.

Geen probleem, right? Verbinding, tolerantie en begrip zouden hoog in het vaandel moeten staan. We zijn allemaal immers maar mensen en vrede zij met u.

Maar op Lesbos nog even niet. Op de kliffen van Apellia, onder het kasteel van Mytilini, staat al decennia lang een groot kruis. Dat is daar gebouwd ter nagedachtenis aan de mensen die zijn gestorven op zee.

Via:www.powned.

Ongepast en beledigend

So far, so good. Totdat een lokale actiegroep in samenwerking met diverse hulpverleningsinstanties zich realiseerden dat er inmiddels veel moslims het eiland bevolken. En een kruis te midden van moslims is niet alleen ongepast, het is ook nog eens zwaar beledigend. Bovendien schijnt niemand zich te realiseren dat veel verdronken mensen niet christelijk zijn.

Slopen dat kruis, en snel

Snel klommen de actievoerders in de pen. In een brief aan de haven- en burgemeester werd gesteld dat het kruis demotiverend werkte voor moslimzwemmers. Die zouden zich tegenhouden voelen. Ook beweerden de schrijvers van de brief dat het kruis er alleen maar was neergezet uit ‘racistisch en intolerant’ motief.

Er was maar één mogelijkheid: SLOPEN.DAT.KRUIS.

En zo geschiedde. Een paar dagen na de brief werd het kruis, notabene ‘s-nachts, gedemonteerd. Dat de lokale bevolking, nog steeds grotendeels christelijk, hiermee wordt getroffen is voor niemand belangrijk. Dat deze bevolking woedend heeft gereageerd is ook niet belangrijk. Lesbos kan als verloren beschouwd worden.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sorry, maar ik stop ermee

Het heeft heel lang geduurd, maar de Nederlandse bevolking zegt eindelijk tot hier en niet verder!