in ,

Kijken: Rutte stapt vol op de klimaattrein in New York, wil méér klimaatbeleid

Mark Rutte was ooit de man van “windmolens draaien niet op wind, maar op subsidie”. Een beter gezegde zou zijn geweest “zoals de wind waait, waait zijn jasje.”

Want bijna een jaar of tien later is van die aanvankelijke voorzichtige klimaatscepsis van Rutte niets meer te merken. Integendeel: in New York is de premier de hele wereld aan het oproepen om net als hij de ziel te verkopen aan doldrieste partijen als GroenLinks.

Het is september, dus dat betekent weer één ding: alle regeringsleiders verzamelen zich in New York voor het circus genaamd de Verenigde Naties.

Veel wordt er niet besloten of bereikt, maar er wordt wel een hoop gepraat. Een perfect moment voor fotoreportages, ronkende toespraken en het spelen van de staatsman. Ook premier Rutte – al negen jaar aan de macht – kent het spelletje, en speelt het dan ook graag mee.

In het toneelstuk van dit jaar heeft de nationale giechelkoning verzonnen dat hij de rol van de koene klimaatridder gaat spelen.

Op z’n eigen Twitter-account roept hij z’n collega’s dan ook op om vrijuit te kopiëren uit het verkiezingsprogramma van GroenLinks:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

2 Comments

Leave a Reply
 1. Wanneer staat de Nederlandse bevolking en roept een halt toe aan charlatan historicus rat Rutte.
  Een vlotte babbel overal maar geen greintje verstand waar hij over praat.
  Deze man zal in de toekomst in de geschiedenisboeken komen als de slechtste premier ooit.
  Het hele CO2 verhaal is een hoax en als er een verandering is in het klimaat dan is dat iets waar je niets aan kunt doen. Verder moeten we snel stoppen met windmolens en zonnepanelen want dat is niets minder dan een geldbegrafenis. Het is de duurste oplossing die je kunt bedenken en er zijn tal van andere veel betere oplossingen (waaronder moderne, veilige vormen van nucleaire energie). Dat zeg ik niet alleen, maar vele energie deskundigen !!!
  Het genomen besluit van uitfaseren van aardgas is krankzinnig …. als je niet eerst een andere oplossing hebt. En nee: warmtepompen gaan het niet worden. Omdat die niet efficiënt werken bij een groot temperatuur verschil tussen binnen en buiten.

  Rutte moet weg !!!

Geef een antwoord

Daar is de eerste en hoger dan kabinet verwachtte: Zorgverzekeraar DSW verhoogt premie met 6 euro naar 118 euro

Klimaatidioterie: Vijf Duitse regeringsleden vliegen in vier verschillende vliegtuigen naar klimaattop