in ,

Kijken: Rutte stapt vol op de klimaattrein in New York, wil méér klimaatbeleid

Schermafbeelding 2019 09 24 om 10.19.12

Mark Rutte was ooit de man van “windmolens draaien niet op wind, maar op subsidie”. Een beter gezegde zou zijn geweest “zoals de wind waait, waait zijn jasje.”

Want bijna een jaar of tien later is van die aanvankelijke voorzichtige klimaatscepsis van Rutte niets meer te merken. Integendeel: in New York is de premier de hele wereld aan het oproepen om net als hij de ziel te verkopen aan doldrieste partijen als GroenLinks.

Het is september, dus dat betekent weer één ding: alle regeringsleiders verzamelen zich in New York voor het circus genaamd de Verenigde Naties.

Veel wordt er niet besloten of bereikt, maar er wordt wel een hoop gepraat. Een perfect moment voor fotoreportages, ronkende toespraken en het spelen van de staatsman. Ook premier Rutte – al negen jaar aan de macht – kent het spelletje, en speelt het dan ook graag mee.

In het toneelstuk van dit jaar heeft de nationale giechelkoning verzonnen dat hij de rol van de koene klimaatridder gaat spelen.

Op z’n eigen Twitter-account roept hij z’n collega’s dan ook op om vrijuit te kopiëren uit het verkiezingsprogramma van GroenLinks:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
zorgverzekeraars doolhof 300x201

Daar is de eerste en hoger dan kabinet verwachtte: Zorgverzekeraar DSW verhoogt premie met 6 euro naar 118 euro

vliegtuigen 1569315094

Klimaatidioterie: Vijf Duitse regeringsleden vliegen in vier verschillende vliegtuigen naar klimaattop