in

Lidl onder vuur vanwege ‘bannen’ kerst in nieuwe ‘winterfeest’ folder

Free-Photos / Pixabay

Supermarktketen Lidl heeft zich de woede van velen op de hals gehaald. Het woord kerst komt in de nieuwe feestdagenfolder alleen maar mondjesmaat voor en dan nog alleen in een piepklein lettertype.

De mopperaars maken zich boos om niets, zegt de supermarktketen, want Lidl komt ‘uiteraard’ nog gewoon met een kerstcampagne.

Geen kerstbrood, maar feestbrood. Geen kerstontbijt maar feestontbijt.

Wie de nieuwe folder van Lidl bekijkt, komt de woorden kerst en kerstmis niet tegen. Een kersttrui met een sneeuwpop of een rendier is feestkleding, het pak van de kerstman een santakostuum.

Alleen bij een deel van de kleding is door Lidl het woord ‘kerst’ in kleine letters toegevoegd.

In de folder met de luxe producten van Delicieux is kerst volgens critici ‘verbannen’.

,,Om blijkbaar moslims niet te kwetsen heeft Lidl in haar nieuwe catalogus zoveel mogelijk het woord ‘kerst’ vervangen door ‘feest’”, concludeert …..

Lees verder bij de bron: pzc.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.S
1 jaar geleden

NOU EN???? Kerst is tegenwoordig toch alleen maar commercieel gezeik ipv gezellig samenzijn, alles moet groter, mooier en meer, meer, meer, heeft niks meer met kerst te maken.

Wilma De Jong-Schobbe
Antwoord aan  A.S
1 jaar geleden

Niet generaliseren alsjeblieft. Kerstmis hoort bij onze cultuur en heel veel mensen vieren Kerstmis nog zoals hun geleerd is. Iedere winkel die Kerstmis bant, zal mij niet meer als klant zien, net zoals met Sinterklaas. Je kunt het zo duur maken als je wilt, maar voorop staat gezellig samenzijn met gezin en familie.

John
1 jaar geleden

@A.S en jij bent een mopper kont ga eens positiver naar de feestdagen kijken dan alleen maar mopperen in je bericht

@Wilma De Jong-Schobbe je hebt volkomen gelijk ik ben het met je helmaal mee eens er word genoeg al afgepakt of aan gepast door die sorry dat ik het zeg moslims geloof wij zeuren toch ook niet over hun suiker feest dat het ander moet heten of wat dan ook en nee is niet voor alle moslims want je hebt ook echt wel genoeg moslims erbij zitten die het ook niet goed keuren dat er dingen verander omdat hun geloof anders is maar het zijn vaak van die azijn zeikers en de staat die alles maar aan past

Waldpýk
1 jaar geleden

Lidl moet zich schamen en dan ineens gaan buigen voor de moslims dat ze niet over woord Kerstmis kunnen, belachelijk gewoon van lidl

Omstreden forum 8Chan terug onder nieuwe naam

Jezelf kapot werken? Microsoft Japan verkort werkweek, productiviteit stijgt 40 procent