in , , , , ,

Londense politie test camera’s met gezichtsherkenning en deelt meteen boete uit aan man die gezicht verbergt

4840431927 a4baab990e nwo camera

Officieel zijn mensen die liever niet gefilmd worden “niet méér verdacht dan anderen”, maar toch kreeg een man bij een test met automatische 's met al meteen een boete van de Londense omdat hij zijn gezicht verborg in zijn trui.

Het was de BBC die het voorval eerder dit jaar toevallig op beeld kon vastleggen tijdens een reportage over de test. De reportage wordt deze week uitgezonden.

Te zien is hoe de politie in het oosten van een busje parkeert met daarop camera's die in staat zijn de gezichten van voorbijgangers te scannen en er de ‘verdachte individuen' uit te halen. Maar daar komt al snel protest tegen.

Een man die in het voorbijwandelen zijn gezicht in zijn trui verbergt, wordt door de aanwezige agenten staande gehouden. Volgens hem heeft hij het recht zijn gezicht niet te laten scannen, maar daar denkt de politie duidelijk anders over.

De man wordt aan de kant gezet en krijgt voor zijn protest – waarbij hij de agenten ook vertelde “op te rotten” – uiteindelijk een boete van 90 pond (+- 103 ). Ook nemen de agenten ook zelf foto's van hem.

Alles bij de bron; HLN

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Runit Dome 001 e1558018116909

VN: Amerikaanse ‘nucleaire doodskist’ uit Koude Oorlog lekt radioactief afval in de Stille Oceaan

wetsvoorstel schippers toegang justitie dna ziekenhuizen valt slecht

Dwangsom van 5.000 EUR per dag als koning Albert geen DNA afstaat