in ,

Marechaussee gaat nu ook burgers inzetten voor grenscontroles in strijd tegen migranten

De Marechaussee gaat burgers werven om de grensbewaking in de havens van Hoek van Holland en IJmuiden te versterken. Een dergelijk project liep al op Schiphol en de vliegvelden van Rotterdam en Eindhoven, maar wordt nu uitgebreid met twee Nederlandse zeehavens.

De burgermedewerkers gaan wel paspoorten controleren, maar krijgen geen wapens.

De Marechaussee wil met het project de werkdruk van de reguliere marechaussees ontlasten. ,,Op deze manier krijgen zij meer tijd voor andere beveiligingstaken”, stelt een woordvoerder.

In de havens moet bijvoorbeeld veel worden gecontroleerd op inklimmers in vrachtwagens: illegale die naar Engeland proberen te komen.

Paspoorten scannen

De burgers krijgen een opleiding van vier maanden en zijn dan zogenoemde ‘eerstelijns grensbewakers’. Dat houdt in dat ze paspoorten aannemen van reizigers op de vliegvelden en in de havens.

Als ze twijfelen aan de echtheid van het document of andere onregelmatigheden zien, schakelen ze beroepsmarechaussees in.

De burgers zijn niet bewapend. ,,Maar er zal wel altijd een gewapende beroepscollega in de buurt zijn.”

Lees verder bij de bron: AD.nl

Photo by Frans Berkelaar


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vraagtekentje123
1 jaar geleden

Ja, ik zou zeggen lekker naar UK laten gaan, zijn wij ervan af tenminste

Drain the Swamp in NL
1 jaar geleden

Ik snap hier helemaal niets meer van. WIj wilden toch zo heel graag mensen uit Afrika? En die gaan we toch zelfs ophalen? En de NL overheid zet overal gebouwen neer om die mensen te huisvesten en ze een uitkering met smartphone te geven zodat die mensen onmiddellijk hun familie opbellen en zeggen dat die ook moeten komen? En Duitsland Merkel wilde er wel 1.5 miljoen hebben?
En nu mogen de burgers de rotzooi opruimen nu blijkt dat de schade gigantisch is ????????
Laten we eerst deze regering maar eens opruimen en dan onmiddellijk uit de EU gaan !!!!!
Kijk en dan doe ik graag mee !!!!!! Zelfs met een tank !!

1 jaar geleden

Je moet toch wel een ongelooflijke dombo zijn om dit soort gevaarlijke werk te willen doen. Levensgevaarlijk om ongewapend een terrorist te moeten controleren.op de luchthaven. je kan er op wachten dat de grootste ongelukken gaan gebeuren. Maar ja, dan is de regering “, geschokt, had nooit mogen gebeuren, de onderste steen boven”, en nog veel meer onzin. Paspoortencontroleurs in spe, laat je niet van overheidswege knollen voor citroenen verkopen. Mijn hele huis ligt al vol met die citroenen die later knollem bleken te zijn, met de hartelijke groeten van uw pensioenfondsbeleggers.

JHM de laat
1 jaar geleden

Gewoon weer grenzen dicht en starten met uitzetten illegalen. Dat helpt en niet politici die roepen kom maar wij zullen u wel huisvesten en voeden. En blijven ze ondanks die strengere maatregelen toch komen dan maar wat harder optreden

Alarm om weer een nieuwe stijging energierekening

Duitse binnenlandse veiligheidsdienst waarschuwt voor klimaatterroristen