in , , , ,

Meeste burgers hebben geen weet, EU-verkiezing voor kiezer onbekend: ‘Timmermans van VVD?’

Veel kiezers hebben geen idee wie de lijsttrekkers zijn van de landelijke partijen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement van donderdag 23 mei. Zo denkt tien procent van de VVD-kiezers dat PvdA’er Frans Timmermans hun partij aanvoert, terwijl dat eigenlijk Malik Azmani is.

I&O Research ondervroeg 1.672 Nederlanders van 18 jaar en ouder over de aankomende verkiezingen, waarbij voor Nederland 26 zetels in het Europees Parlement ingevuld moeten worden.

De deelnemers geven aan zich weinig betrokken te voelen bij deze verkiezingen: 47% van de kiezers is ontevreden over wat de instellingen van de Europese Unie de afgelopen jaren deden.

Dat de Europese verkiezingen in Nederland een stuk minder leven dan de verkiezingen voor de Tweede Kamer of de gemeenteraad blijkt wel als I&O vraagt naar de lijsttrekkers van de verschillende partijen.

Alleen oud-minister van Buitenlandse Zaken Timmermans (PvdA) is bij de meeste kiezers bekend.

Zes op de tien kiezers (61%) zegt niet te kunnen aangeven wie de lijsttrekker van hun partij is tijdens de Europese verkiezingen.

Lees verder bij de bron: wnl.tv

Maar hé, wat is het fijn om die EU door onze strot getrapt te krijgen. Het zegt ook veel over die zogenaamde VVD-kiezer…


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wederom is de gevestigde media betrapt op nep mazelen nieuws

De deksel gaat op de beerput van vuurwerkramp Enschede