Virussen & verhalen.. Wat hebben die met elkaar te maken? Dit artikel begint met een verkenning van virologische beweringen en bewijzen. Om te beginnen zijn verhalen mentale constructies, bouwsels van beelden.
Verhalen zijn voedsel voor ons denk- en voel lichaam. Verhalen zijn niet per definitie feiten, maar als ze van mensen komen die je hoog acht, neem je aan dat ze waar zijn.
Verhalen geloof je of geloof je niet, maar om feiten kan je niet heen. Als je een verhaal tot een feit wilt promoveren, dan moet je het bewijzen.
Het verhaal heeft een bewijs nodig om als feit gepresenteerd te mogen worden en dit is waar wetenschap zich mee bezig houdt.
Al anderhalf jaar lang worden we gegijzeld door een virus. Dat is het verhaal. Maar hebben we met een verhaal of met een feit te maken?
We gaan op wandeling door een landschap van hypothesen, theorieën en onderzoeksmethoden.
Hoe vermoedens door middel van bewijsvoering worden gestaafd aan de fysieke werkelijkheid. En …. andersom. De verkenningstocht gaat verder het quantum landschap in waar onze mentale en emotionele biologie elkaar ontmoeten.
Probleemvirus of virusprobleem..?
Met sars-Cov-2 hebben we een probleemvirus. Niet omdat we er zo verschrikkelijk ziek van kunnen worden of overlijden of dat het gevaarlijke varianten produceert, maar omdat het bestaan ervan niet is aangetoond.
We zijn ruim 18 maanden verder met meer dan 100 WOB-verzoeken aan diverse gezondheidsinstanties en ministeries.
Dit kwam tevoorschijn uit de briefwisseling van wetenschappers en onderzoeksjournalisten met de autoriteiten.
“Neen, we hebben geen SARS-Cov-2 geïsoleerd.” ” Niets uit al die miljoenen covid-patiënten?” “Neen, we hebben het ook niet onderzocht op besmettelijkheid en ziekteverwekkende eigenschappen. Wat we wel hebben voor u is een ‘in silico' isolaat.” ” Hoe bedoelt u? “ “We hebben een computersimulatie van een coronavirus.”
Er was hierover ook een vraaggesprek: ….