in

Moest het RIVM het politieke hachje van de minister redden, of heeft het al die tijd lopen stuntelen?

Het ministerie van heeft lang volgehouden dat mondkapjes voor verzorgend personeel géén beschermende werking bieden, ondanks voorbeelden uit verschillende landen waar regeringen in een andere veronderstelling leven.

De ‘wetenschappelijke' kennis hierover, volgens het ministerie ingefluisterd door het , werd telkens omstandig verkondigd tijdens de coronapersconferenties, wat onder het volk resulteerde in het heilige geloof dat die dingen ‘schijnveiligheid' zouden bieden. Er ontstond zelfs een antistemming.

Nu is iedereen wéér woedend, maar dan om een andere reden. Het televisieprogramma Nieuwsuur heeft onthuld dat de mondkapjesrichtlijn van het RIVM voor de ouderenzorg deels werd bepaald door schaarste – we hadden ze simpelweg niet.

Daar is nu, een halfjaar later, verandering in gekomen. Vanuit worden er dagelijks containers vol geleverd. Om die reden is het advies stilzwijgend aangepast; medische medewerkers moeten nu wél mondkapjes dragen bij kort contact.

Het kabinet begeeft zich thans op glad ijs.

In plaats van de adequaat en volledig in te lichten, beriep RIVM-voorman Jaap van Dissel zich herhaaldelijk op onderzoeken uit het buitenland die mondkapjes elimineerden. Wie die rapporten wilde lezen, moest maar even googelen. Het …..

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eindelijk! Sky News is eerste grote tv zender die erkent dat Covid-19 pandemie een hoax is

Zonnepanelen genereren bergen afval