in , ,

Moskeeën zijn booming: West-Afrikaanse moslims zoeken hun eigen moskee

419030471 77cdb6e601 islam

De eerste moskee voor West-Afrikaanse moslims in -Zuidoost moet nog gesticht worden. De gemeenschap heeft al een pand op het oog.

Hadji Ali Lawal heeft het nummer van elke West-Afrikaanse in Amsterdam-Zuidoost in zijn telefoon. Hij heeft ze een paar maanden geleden allemaal persoonlijk gebeld.

Als ze niet opnemen, spreekt hij in: „Salaam alaykum, this is brother Lawal speaking. We hebben écht je hulp nodig. Niks is te weinig, maar ik hoop dat je duizend geeft.”

In wonen ongeveer 1 miljoen moslims.

Iedereen weet: dat gaat over de moskee. De moskee die er nog niet is, maar moet komen. Jaren zijn ze al bezig. In 1993 richtte een groepje Afrikaans-Nederlandse moslims al de stichting Masallachi Fonds op om in te zamelen.

Twee keer hadden ze een pand op het oog, twee keer was er nét niet genoeg geld.

Nu is er een derde pand. Nog mooier en groter dan de eerste twee. Oké, het ziet er niet uit als een moskee, meer als een kantoorpand. Maar dat is niet erg. „Als we minaretten willen, moeten we nog vijftig jaar wachten”, zegt Lawal.

Het pand kost 750.000 euro. En er is 500.000 euro gespaard.

Lees verder bij de bron: NRC

Booming business, panden opkopen en ombouwen naar moskee …

Photo by (¯`·.¸¸.¤¨¨¤.๑۩۩۩๑Zeyneeep! cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
geel hesje rutte oorlogscrimineel e1557504538228

Exclusief! Handweigerend en bellend “Gele Hesje” spreekt

15306805215 54c4f55d01 bomen kap

5G en de grootschalige Westerse bomenkap