in , ,

Na je persoonlijke gegevens wil Facebook nu je gezicht

867615a50435bc5b 640 facebook friends

heeft recent de introductie van een aantal nieuwe toepassingen op basis van bekendgemaakt.

De nieuwe producten zullen volgens het bedrijf onder meer de gebruiker een sterkere bescherming bieden. Critici waarschuwen echter voor een aantal dreigende problemen, onder meer op het gebied van en beveiliging.

De nieuwe toepassingen zullen de gebruiker onder meer toelaten te achterhalen wanneer beeldmateriaal over hemzelf door een andere partij op het sociale netwerk wordt gepubliceerd. Dat geldt ook voor materiaal waarbij aan de betrokkene geen tag werd toegewezen. Om de waarschuwing te ontvangen, hoeft men zelfs geen vrienden met de uploader te zijn.

De functie zou de gebruikers volgens Facebook toelaten een grotere controle te houden over hun eigen online imago.

Critici waarschuwen echter dat aan de ook een aantal gevaren zijn verbonden.

De Amerikaanse beveiligingsexpert Adam Harvey maakte eerder al duidelijk dat het gebruik van gezichtsherkenning voor de consument een bijkomend veiligheidsprobleem kan worden. Hij maakte daarbij de vergelijking met de beveiliging van paswoorden.

“Elke informatie die voor beveiligingsdoeleinden worden gedeeld, wordt minder veilig. Dat geldt ook voor beeldmateriaal. De gezichtsherkenning maakt het online delen van portretten nog meer riskant,” aldus Harvey.

Alles bij de bron; Express 

Lees ook eens verder bij de bron: Na je persoonlijke gegevens wil Facebook nu je gezicht

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NOS

NOS schrapt woord ‘blank’ wegens “associatie met reinheid”

aardgas

Shell wentelt schade NAM in Groningen af op de staat