in ,

Naheffingsgate: Rutte vroeg Europese Commissie om geheimhouding

5022394951 0a8cdd6df1 euro gate

And the plot thickens… Niet alleen krijgen we elke paar maanden een nieuwe naheffing, en de naheffingen rond 2013 en 2014 zijn nog niet eens compleet, maar nu blijkt dat en ook nog eens de onder druk zette om details over de naheffing geheim te houden voor de nieuwsmedia! FTM schreef:

Minister Dijsselbloem van Financiën en premier Rutte hebben wel toegegeven dat zij een brief geschreven hebben aan de Europese Commissie waarin zij tegen de Europese Commissie gezegd hebben dat de relatie, inclusief de samenwerking, tussen de NL regering en de EC verslechtert, als de Europese Commissie de correspondentie over de naheffing openbaar maakt. De Europese Commissie wilde dat doen naar aanleiding van een euro-wob verzoek van De Telegraaf en webstek Geenstijl.

Dat maakt de naheffing niet alleen triest, maar …. een misdaad? Rutte zette de Europese Commissie onder druk om de (Wet Openbaarheid Bestuur) te breken! De Europese Commissie wilde zowaar openbaarheid geven, maar Rutte zette de Europese Commissie onder druk door te dreigen met ‘verslechterde relatie en samenwerking' als ze voldeden aan de wet!

Stonken die naheffingen al vreselijk fout, dan rollen nu de lijken uit de kast! Er zijn nu dus kennelijk zelfs aanwijsbare misdaden gepleegd…? Geldverspilling: Check. Slecht onderhandelen: Check. Geen due diligence (gepaste zorgvuldigheid: narekenen) op de gepresenteerde rekening van de Europese Commissie: Check. Laksheid: Check! Aantoonbare : Check. Misleiding van het volk: Check. Geheimhouding voor toezichtfunctie 2e Kamer: Check. Aanzetten tot het breken van de wet: Check. En hij geeft zelf ook geen volledig gehoor aan de WOB (zie brief GeenStijl), dus hij breekt zelf ook nog eens met die wet. Check.

Wanneer is het voldoende om een Minister President af te zetten? Dit is toch minstens voldoende om MinFin Jeroen Dijsselbloem af te laten treden? We zijn de enige in Europa die deze gestoorde rekeningen steeds maar weer blijven betalen!

Update: Lees vooral ook dit bericht even: Ontluisterende stukken: Berekeningen blijven mistig. Opgeëiste documenten onthullen gelaten houding ministerie van Financiën.

Lees verder via: Lang Leve Europa!

Photo by Tabbo107 cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6171982344 be2d9cb490 EU euro1

NaheffingEU, voorjaarsnota: wéér peperdure tegenvaller voor de belastingbetaler

e77a1529f633bd22 640 euro

En daar gaat weer 60 miljard naar bankiers (editie juni 2015)