in , ,

Nederland definitief afgegleden naar bananenrepubliek: ’Ministeries lijken op boevennesten’

republiek 1542816590
hpuppet / Pixabay

Het is onaanvaardbaar dat leidinggevenden op ministeries hun werknemers onder druk zetten om regels te overtreden. Dat zeggen Tweede Kamerleden van links tot rechts in een reactie op een peiling van FNV, waaruit blijkt dat honderden ambtenaren op ministeries onder druk hebben gesjoemeld.

Vooral senior-medewerkers moeten onwelgevallige conclusies veranderen, sjoemelen met inhuur van personeel of zelfs strafbare feiten veranderen, meldt vakbond FNV na een peiling onder bijna 1400 leden.

Volgens -Kamerlid Markuszower 'lijken ministeries inmiddels meer op boevennesten'.

Hij eist onderzoek door een onafhankelijke instantie en strafrechtelijke vervolging van leidinggevenden die druk uitoefenden op ondergeschikten. ,,Het verbaast me niet dat ministers (Justitie en Veiligheid) en (Binnenlandse Zaken) dit niet wisten, ze zitten er niet goed bovenop. Juist daarom is onafhankelijk onderzoek zo belangrijk.''

BEKIJK OOK:
Sjoemelende directeuren intimideren hun ambtenaren

'er Van der Molen eist een debat met minister Ollongren over het onderwerp, maar hij krijgt voor dat voorstel geen steun van een meerderheid van de (goh, iemand nog verbaasd?).

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
brexit 1542816022

EU maakt meer kapot dan je lief is, Theresa May dreigt in parlement: “Mijn Brexit of geen Brexit”

cannabis 1542817088

Joint roken in coffeeshop mag binnenkort niet meer, logisch toch?!