in , , ,

EU maakt meer kapot dan je lief is, Theresa May dreigt in parlement: “Mijn Brexit of geen Brexit”

Tumisu / Pixabay

De Britse premier Theresa May dreigde vandaag in het Britse parlement dat er helemaal geen brexit meer komt als de parlementariërs haar brexitdeal niet steunen.

De afspraken die de regering van May in Brussel over de brexit tot dusver heeft gemaakt, lijken totaal niet op een meerderheid in het Lagerhuis te kunnen rekenen.

Ze zouden zondagmorgen op een speciale EU-top ondertekend moeten worden, samen met ‘de scheidingsakte’ tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.

May gaat vanmiddag naar Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker in de hoop geschilpunten uit de weg te ruimen en bezwaren van Britse parlementariërs over de huidige tekst van het principeakkoord weg te nemen. Of dat nog mogelijk is moet de komende dagen blijken.

Juncker heeft een reis naar Spanje afgezegd om zich helemaal op de brexit te storten. Nog steeds zijn er grote geschillen over hoe de toekomstige handelsrelatie moet zijn. Ook wordt gesuggereerd dat de overgangsperiode voor het Britse afscheid van de EU tot eind 2022 verlengd moet worden.

Lees verder bij de bron: HLN


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Donderdag hebben we de grootste antiterrorisme oefening ooit in Nederland

Nederland definitief afgegleden naar bananenrepubliek: ’Ministeries lijken op boevennesten’