in , , ,

EU maakt meer kapot dan je lief is, Theresa May dreigt in parlement: “Mijn Brexit of geen Brexit”

Tumisu / Pixabay

De Britse premier Theresa May dreigde vandaag in het Britse parlement dat er helemaal geen meer komt als de parlementariërs haar brexitdeal niet steunen.

De afspraken die de regering van May in Brussel over de brexit tot dusver heeft gemaakt, lijken totaal niet op een meerderheid in het Lagerhuis te kunnen rekenen.

Ze zouden zondagmorgen op een speciale -top ondertekend moeten worden, samen met ‘de scheidingsakte’ tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.

May gaat vanmiddag naar Europees Commissievoorzitter Jean-Claude in de hoop geschilpunten uit de weg te ruimen en bezwaren van Britse parlementariërs over de huidige tekst van het principeakkoord weg te nemen. Of dat nog mogelijk is moet de komende dagen blijken.

Juncker heeft een reis naar Spanje afgezegd om zich helemaal op de brexit te storten. Nog steeds zijn er grote geschillen over hoe de toekomstige handelsrelatie moet zijn. Ook wordt gesuggereerd dat de overgangsperiode voor het Britse afscheid van de EU tot eind 2022 verlengd moet worden.

Lees verder bij de bron: HLN


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Donderdag hebben we de grootste antiterrorisme oefening ooit in Nederland

Nederland definitief afgegleden naar bananenrepubliek: ’Ministeries lijken op boevennesten’