in , , ,

Nederland geeft Niger 100 miljoen in de hoop dat er geen Nigerianen naar Europa komen

niger 1550080957
Public_Domain_Photography / Pixabay

Het straatarme Niger kan de komende jaren op meer hulp uit Nederland rekenen. Minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) trekt in vier jaar ongeveer 100 miljoen euro uit voor het Sahel-land.

Het geld is bedoeld om de armoede te bestrijden en jongeren naar school, aan het werk of zelfs aan een eigen bedrijfje te helpen. Een deel komt ook ten goede aan schoon drinkwater.

Kaag, die op bezoek is in Niger, hoopt met de hulp met name jongeren uitzicht te bieden op een beter leven. Goed onderwijs helpt bovendien ook om bijvoorbeeld kindhuwelijken tegen te gaan, zegt ze.

Niger is een van de landen in Noord- en West-Afrika waarin Nederland en andere Europese landen meer aandacht en geld steken. Zo hopen ze te voorkomen dat die landen wegzinken in oorlog en geweld en dat grote groepen mensen de wijk nemen naar Europa.

Kaag steunt ook de Internationale Organisatie voor Migratie, die in Niger migranten helpt die vaak getraumatiseerd terugkeren van mislukte pogingen om Europa te bereiken.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2019 02 12 18 01 09

Soros bevestigt dat hij in Europa aan het verliezen is

pensioenen

Ondanks Nederlandse bezwaren is het Europees pensioensparen goedgekeurd