in ,

Nederland is geen belastingparadijs: Uber creëert met fiscale truc miljardenvoordeel via NL

Ik herhaal Nederland is geen belastingparadijs volgens Rutte

Uber rekent op een belastingaftrek van miljarden dollars vanaf op het moment dat het technologiebedrijf winst begint te maken. De onderneming, die nu nog verlies draait, maakt daarvoor gebruik van het Nederlandse belastingregime.

Een en ander staat in de ‘kleine lettertjes' in het bedrijfsverslag over het eerste kwartaal van het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app. Uber rekent zelf op een belastingaftrek in het buitenland van in totaal 6,1 miljard dollar, blijkt uit het kwartaalbericht.

De Amerikaanse onderneming haalde intellectueel eigendom in maart weg bij een brievenbusfirma in Bermuda en bracht deze onder bij zijn Nederlandse dochteronderneming. Voor inkomsten uit immateriële bezittingen, zoals merkrechten of royalty's, geldt hier een gunstig regime.

Uber verwacht niet direct kunnen profiteren van de belastingmeevaller, omdat het bedrijf momenteel nog miljarden dollars verlies lijdt.

Uber stelt in een reactie dat het zich met het verschuiven van intellectueel eigendom aanpast aan een nieuw internationaal fiscaal . Een zegsman verwijst naar regels van de OESO die….

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WhatsApp-berichten kunnen worden onderschept en gemanipuleerd

De Belastingdienst als nieuwe Facebook?