in

Raad van State wil niet dat gratis geld voor wachtende asielzoeker wordt afgeschaft

De dwangsom die krijgen als ze te lang moeten wachten op behandeling van hun asielaanvraag, moet niet worden afgeschaft, vindt de Raad van State.

Wel zouden er, nu vreemdelingendienst IND hopeloos achterloopt, tijdelijk geen dwangsommen kunnen worden opgelegd.

De Raad van State, die nieuwe wetgeving van het kabinet tegen het licht houdt, vindt de dwangsomregeling een belangrijk wapen voor burgers om de overheid te dwingen zijn werk te doen.

Daarom zou verantwoordelijk staatssecretaris Ankie Broekers-Knol er goed aan doen af te zien van haar voornemen om voorgoed een einde te maken aan de dwangsom. Een tijdelijke opschorting is verdedigbaar, vindt de raad, maar de afschaffing die Broekers-Knol voorstaat gaat te ver.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is door de opgelopen wachttijden op het ogenblik iedere week een miljoen euro kwijt aan dwangsommen. Dat ergert kabinet en Kamer.

Maar een belangrijk deel van diezelfde Kamer wil asielzoekers ook niet de instrumenten ontnemen om hun recht te halen. Broekers smeedde daarom een compromis:

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
RvS .... mooi weer spelen van andermans geld !!
1 jaar geleden

De RvS is blijkbaar volledig onder invloed van de Nieuwe Wereld Orde want anders kun je de uitspraak van de RvS niet begrijpen.

Het is goed om de feiten rond de migranten eens op een rijtje te zetten:

De mensen uit Afika die in grote getale naar Europa zijn getrokken zijn voor
98 % geen asielzoelers, maar op zijn best zoekers van vertier.
Soros (vriendje van Rothschild, NWO) heeft premie jagers ingezet om zoveel mogelijk mensen naar de EU te lokken. Het uiteindelijke doel is om de EU financieel en cultureel kapot te maken zodat Rothschild CS een wereldregering kan vormen.
Merkel (dochter van Hitler, aanhanger NWO, Illuminati lid) pleegt niets minder dan landverraad door hardop te roepen dat wel 1.5 miljoen mensen uit Afika kunnen worden opgevangen. En doet voorkomen dat het om hooggeschoolde mensen zou gaan. Een absolute leugen. De mensen die komen zijn volledig ongeschoold, onbeschoft en kunnen niet vrij gelaten in een westerse maatschappij. De schade loopt in de honderden miljarden. En overheid: waarom werd naar de burgers niet geluisterd?
De NL overheid heeft ongelooflijk traag gehandeld door mensen niet onmiddellijk terug te sturen maar via een “theezeefjes procedure” te gaan bekijken.
Wat mankeert de Nederlandse overheid? Bij het innen van belasting krijgt de burger een boete als hij een dag te laat is. De burgers zijn de werkgever van de overheid ….. !!!!! Niet de EU !!!!
Dat asiel zoekers een vergoeding krijgen is nog enigszins te begrijpen, maar “vertierzoekers” moeten zonder vergoeding zo snel mogelijk terug. Het “snoepreisje” is allang afgelopen.
De mensen uit Afrika zijn volledig ongeschoold. Deze mensen zijn nog in geen 40 jaar inzetbaar in het arbeidsproces. Deze mensen komen uit een totaal andere cultuur. Zien wel de luxe in het westen maar deze mensen zijn nergens inzetbaar. Dat geeft spanning. Er is een 100 % mismatch zoals iedere burger ziet maar de NL overheid kennelijk niet. Het is in- en intriest dat huisvesting, uitkeringen, scholing, gevangenissen, medische zorg allemaal worden betaald door de burgers die geen enkele zeggenschap hebben gehad over de migratie en die van moslims niets anders zien dan stank voor dank. Deze mensen moeten terug … en zo snel mogelijk.
Uiteraard vertelt Merkel niet dat banken en corporaties niets betalen maar wel profiteren van lage loonkosten. De kosten van huisvesting, uitkeringen, moskeeen, scholen etc mogen door de werkende bevolking worden opgebracht.
Dat heet niet alleen diefstal, maar het is niets minder dan het slopen van welvarende landen op koste van de werkend bevolking en verraad door onze regeringen.
De burgers hebben heel slechte ervaringen met moslims. De ervaringen als verkrachting en ander criminele activiteiten zijn zo negatief dat klachten niet eens meer geregistreerd worden want dan zou de boel wel eens kunnen ontploffen.
Gevangenissen zitten zo vol met mensen uit Afrika dat er niet eens voldoende capaciteit is.

De scheuring in de maatschappij is dagelijks te lezen op het nieuws.
Het is schandalig en de bevolking zal dit zeker niet vergeten !!!!

1 jaar geleden

gaat het nog? Je verdrinkt bijna in xenofobie

scherpschutter1943
11 maanden geleden

Pieter Jamsen, zo te zien aan je commentaar op RVS ben jij een erg geschifte linkse trol, voor mij staatsvijand nummer 1. Ik steun RVS. Nu misschien alleen met woorden, straks met daden.

Schiphol is nog steeds zo lek als een mandje

Nederland: Moskee zegt ‘wen er maar aan’ tegen burgers die klagen over gebedsoproepen