in ,

Nederland vraagt Google om locatie-instelling voor corona-apps aan te passen, Google zegt nee

Verschillende landen, waaronder ook , hebben gevraagd om de verplichte locatie-instelling voor -apps aan te passen, maar vooralsnog zonder succes.

De corona-apps van de betreffende landen maken gebruik van een door en Google ontwikkeld contactonderzoekplatform.

“Het is niet mogelijk de corona-app in een Android-toestel aan te zetten zónder activering van de locatie-instelling”, zo liet de Begeleidingscommissie weten die de Nederlandse ondersteunt bij de ontwikkeling van de corona-app.

De begeleidingscommissie adviseerde minister De Jonge om zo snel mogelijk contact op te nemen met Google om de verplichte inschakeling van de locatie-permissie te stoppen.

Nederland is niet het enige land waar kritiek is op de verplichte locatie-instelling. Zo hebben en Letland aan Google gevraagd om de instelling aan te laten passen en heeft ook hiernaar gekeken, meldt The New York Times.

De verplichting kan namelijk het vertrouwen in de corona-app ondermijnen. Wanneer gebruikers de locatiepermissie aanzetten wordt ook locatiebepaling via gps, wifi, gsm-masten en mogelijk andere sensoren ingeschakeld.

“Dit alles is niet noodzakelijk voor de corona-app en wordt door veel mensen ervaren als een aantasting van hun ”, zo waarschuwt

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Team wetenschappers toont aan dat 5G de mens in antenne verandert en virussen stimuleert

blank

Amerika pakt China keihard aan: ‘WHO omgekocht’