in ,

Nederland vraagt Google om locatie-instelling voor corona-apps aan te passen, Google zegt nee

Verschillende landen, waaronder ook Nederland, hebben gevraagd om de verplichte locatie-instelling voor corona-apps aan te passen, maar vooralsnog zonder succes.

De corona-apps van de betreffende landen maken gebruik van een door en Google ontwikkeld contactonderzoekplatform.

“Het is niet mogelijk de corona-app in een Android-toestel aan te zetten zónder activering van de locatie-instelling”, zo liet de Begeleidingscommissie weten die de Nederlandse ondersteunt bij de ontwikkeling van de corona-app.

De begeleidingscommissie adviseerde minister De Jonge om zo snel mogelijk contact op te nemen met Google om de verplichte inschakeling van de locatie-permissie te stoppen.

Nederland is niet het enige land waar kritiek is op de verplichte locatie-instelling. Zo hebben en Letland aan Google gevraagd om de instelling aan te laten passen en heeft ook Denemarken hiernaar gekeken, meldt The New York Times.

De verplichting kan namelijk het vertrouwen in de corona-app ondermijnen. Wanneer gebruikers de locatiepermissie aanzetten wordt ook locatiebepaling via gps, wifi, gsm-masten en mogelijk andere sensoren ingeschakeld.

“Dit alles is niet noodzakelijk voor de corona-app en wordt door veel mensen ervaren als een aantasting van hun ”, zo waarschuwt

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Team wetenschappers toont aan dat 5G de mens in antenne verandert en virussen stimuleert

Amerika pakt China keihard aan: ‘WHO omgekocht’