in ,

Ook volstrekt normaal: Nederland staat nummer 4 op ranglijst belastingparadijzen

onderzoek toont aan nederland is

Als het erom gaat buitenlandse bedrijven aan te trekken om hun winsten kunstmatig over te hevelen van hun geboorteland, hoge belastinglanden, is het nergens ter wereld bekend dat dit zo hoog is als in Ierland .

Techreuzen Apple, Google en Facebook profiteren allemaal van de gunstige voorwaarden van het land en boeken elk jaar tientallen miljarden dollars aan inkomsten.

Dit resulteerde in 2017 in een winst van 126,2 miljard dollar en een totaal van 6,2 miljard dollar aan belastinginkomsten voor Ierland – 67 procent van alle inkomstenbelasting.

Volgens gegevens van de website missingprofits.world – een gezamenlijk project van onderzoekers van de Universiteit van Californië, Berkeley en de Universiteit van Kopenhagen – trekt Zwitserland het op één na hoogste aantal kunstmatig verschoven buitenlandse winsten aan, met een totaal van $ 98 miljard in 2017.

België behaalde een winst van $ 20,5 miljard en hoewel het misschien niet uw klassieke belastingparadijs is, vond het Europees Parlement in 2019 ‘eigenschappen van een belastingparadijs weergeven en agressieve belastingplanning faciliteren’ – naast Cyprus, Hongarije, Ierland, Luxemburg, Malta en Nederland.

De onderzoekers schatten dat bijna 40 procent van alle multinationale winsten elk jaar wordt verschoven naar belastingparadijzen. Hoewel de landen die in deze infographic worden beschreven de winnaars zijn van dit bedrijfsgedrag, kwam dit neer op meer dan $ 700 miljard aan winstderving voor zogenaamde ‘hoge belasting’-landen.

Het hardst getroffen in 2017 was Duitsland, waar 26 procent van de inkomsten uit de vennootschapsbelasting buiten de grenzen werd verschoven. Evenzo verloor het Verenigd Koninkrijk 25 procent, terwijl de Verenigde Staten 19 procent verloren.

Infographic: de belastingparadijzen trekken de meeste buitenlandse winsten aan | Statista

Lees verder bij de bron: Statista

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
53e0d1464f54a414f1dc8460962a3f7f1d37d8f852547848722678d79145 640 lockdown

Serviërs dwingen regering tot opheffen lockdown

pensioen

Dat is fijn! Je staat op het punt 35% van je pensioen te verliezen