in , , ,

Nederlands openbaar vervoer is de duurste van EU: 32% duurder dan het Europees gemiddelde

radonracer / Pixabay

Het openbaar vervoer in is voor reizigers blijkens cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat het duurste van de 28 -landen. Vervoersdiensten, waaronder ook taxi’s en veerdiensten, zijn gemiddeld 32 procent duurder dan het Europees gemiddelde.

In België liggen de prijzen 4 procent boven het Europees gemiddelde. In wordt het openbaar vervoer in 2020 zelfs helemaal gratis.

Bert van Wee, hoogleraar Transportbeleid aan de TU Delft, zegt tegen RTL Nieuws dat de prijsverschillen zijn toe te schrijven aan de mate waarin het openbaar vervoer door de wordt gesubsidieerd.

Hij verwijst naar België. ,,In België willen ze het openbaar vervoer stimuleren, bijvoorbeeld ook door ervoor te zorgen dat iedereen een bushalte binnen een paar honderd meter heeft. Maar dat kost ook behoorlijk veel .”

De nieuwszender rekende uit dat een trajectabonnement tussen Antwerpen en Gent 174 euro per maand kost, terwijl een trajectkaart tussen Amsterdam en over een vergelijkbare afstand 371 euro per maand kost.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Journalist die infiltreerde in Antifa en dreigde George Soros bloot te leggen is dood gevonden

Kwakkelende pensioenfondsen gevaar voor economie: bankencrisis met systeemcrisis een serieuze realiteit