in , , ,

Nederlands openbaar vervoer is de duurste van EU: 32% duurder dan het Europees gemiddelde

radonracer / Pixabay

Het openbaar vervoer in Nederland is voor reizigers blijkens cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat het duurste van de 28 EU-landen. Vervoersdiensten, waaronder ook taxi’s en veerdiensten, zijn gemiddeld 32 procent duurder dan het Europees gemiddelde.

In België liggen de prijzen 4 procent boven het Europees gemiddelde. In Luxemburg wordt het openbaar vervoer in 2020 zelfs helemaal gratis.

Bert van Wee, hoogleraar Transportbeleid aan de TU Delft, zegt tegen RTL Nieuws dat de prijsverschillen zijn toe te schrijven aan de mate waarin het openbaar vervoer door de overheid wordt gesubsidieerd.

Hij verwijst naar België. ,,In België willen ze het openbaar vervoer stimuleren, bijvoorbeeld ook door ervoor te zorgen dat iedereen een bushalte binnen een paar honderd meter heeft. Maar dat kost ook behoorlijk veel geld.”

De nieuwszender rekende uit dat een trajectabonnement tussen Antwerpen en Gent 174 euro per maand kost, terwijl een trajectkaart tussen Amsterdam en Den Haag over een vergelijkbare afstand 371 euro per maand kost.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen die ik weer herinvesteer.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Wat denk je?

0 points
Upvote Downvote

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Nederland is een verschrikkelijk land geworden … De hoogste belastingen, de kleinste huizen op de kleinste kavels, de hoogste grondprijzen, regels voor alles en niets, overal betaald parkeren, overal camera’s en een overheid die blind en doof is en gewoon voluit bezig is de principes van de Nieuwe Wereld Orde in te voeren.

    Tja …. en de bevolking die zo stom is al het achtereind van een varken … door dit alles maar te laten gebeuren.

Iedereen heeft er iets over te zeggen, jij ook?

Journalist die infiltreerde in Antifa en dreigde George Soros bloot te leggen is dood gevonden

Kwakkelende pensioenfondsen gevaar voor economie: bankencrisis met systeemcrisis een serieuze realiteit