in , , , ,

Stijging Nederlandse consumentenprijzen flink hoger dan Europees gemiddelde

1756 552 716064499 lege portemonnee enkele geldstukken in de

In februari 2019 steeg een aantal prijzen van goederen en diensten met 2,6 procent. Daarmee betalen Nederlanders fors meer dan de gemiddelde Europeaan. De Europese geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP) ging met ‘slechts' 1,5 procent omhoog.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). En laat het nu net producten betreffen waar we eigenlijk moeilijk zonder kunnen…

(Oorspronkelijk verschenen op biflatie.nl)

Buiten komen niet meer aangeraden

Het zijn vooral benzine en diesel die duurder werden. En ook kleding en vliegtickets. Naaktlopers maar dan wel binnenshuis, zullen er allemaal geen last van hebben…(?) Het is een wat wrang grapje misschien maar je huis uitkomen kost inderdaad meer , sinds de verhoging van 6 naar 9 procent.

Businessinsider waarschuwde reeds wat er op 1 januari 2019 allemaal duurder zou worden. Specifiek van het moment dat je je huis verlaat om wat te doen? Naar het voetbal gaan of de kapper. Een museumbezoek. Naar de lokale sportvereniging. Bussen, treinen, taxi's nemen. En sinds februari 2019 dus ook duidelijk de auto gebruiken voor verplaatsingen of het vliegtuig om te reizen. (Terwijl de eventuele nieuwe, Europese vliegbelasting er zelfs nog niet door is.) Hotelovernachtingen.

Een koffie onderweg nuttigen. Hmm, misschien kan er beter een veel kortere lijst opgesteld worden. Met dat wat niét duurder wordt?

Zijn eveneens af te raden binnenshuis

Water drinken. Eten tout court. Huisdieren houden en lezen. Pff… Misschien moeten we allemaal maar op dieet en meer cocoonen? Knus gezellig tegen mekaar aanliggen ( aan de verwarming!) Meer de liefde bedrijven? Da's toch één iets wat onmogelijk belast kan worden? Ons dichter bij mekaar brengt ook?

Als u maar niet zorgt dat er kindjes van komen, want de overbevolking is nu reeds een ondraaglijke last voor onze blauwe paneet!

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl

Nieuwe recessie is hier: Duitse detailhandelsverkopen gekelderd, slechter dan 2007 en Italië in technische recessie

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
electric car 1552040261

Elektrische auto: 697.612 km om daadwerkelijk groener dan benzineauto te worden!

alle niet nederlanders crimineel of zoiets

Huh? CBS: Nederlandse gevangenissen voor 99% gevuld door niet Nederlanders