in , , , ,

Notre Dame brand: Europese kerken worden “elke dag” gedemoraliseerd, onteerd en in brand gestoken

e833b30e2df1003ecd0b470de7444e90fe76e7d61eb8194594f8c6 640 islam

In Frankrijk worden gemiddeld gemiddeld twee kerken per week ontheiligd. Volgens  PI-News , een Duitse nieuwssite, werden 1.063 aanvallen op christelijke kerken of symbolen (crucifixen, iconen, standbeelden) geregistreerd in Frankrijk in 2018. Dit betekent een stijging van 17% in vergelijking met het jaar ervoor (2017), toen 878 aanvallen werden geregistreerd – wat betekent dat dergelijke aanvallen alleen maar van kwaad tot erger gaan.

https://twitter.com/JackPosobiec/status/1117858258788724737

Onder enkele recente desecraties in Frankrijk vond het volgende plaats in februari en maart:

  • Vandalen plunderden de Notre-Dame des Enfants-kerk in Nîmes en gebruikten  menselijke uitwerpselen om daar een kruis te trekken  ; gewijd brood werd buiten in vuilnis gegooid.
  • De Sint-Nicolaaskerk in Houilles werd  vernield  bij drie verschillende gelegenheden in februari; een 19e-eeuws beeld van de Maagd Maria, beschouwd als ” onherstelbaar “, werd ” volledig verpulverd “, zei een predikant; en een hangend kruis werd op de grond gegooid.
  • Vandalen  ontwijdden en verpletterden kruisen  en standbeelden in de Saint-Alain-kathedraal in Lavaur, en vermorzelden de armen van een standbeeld van een gekruisigde Christus op een spottende manier. Bovendien werd een altaarkleed verbrand.
  • Brandstichters  brand gestoken  de kerk van St. Sulpice in Parijs kort na het middaguur massa op zondag 17 maart.

3844

In februari ontheiligden en vernielden vandalen de kruisen en standbeelden in de Saint-Alain-kathedraal in Lavaur, Frankrijk, en vermorzelden op een spottende manier de armen van een standbeeld van een gekruisigde Christus. Bovendien werd een altaarkleed verbrand.
(Bron afbeelding: Eutrope / Wikimedia Commons)

Vergelijkbare rapporten komen uit Duitsland. Vier afzonderlijke kerken werden in maart alleen al vernield en / of in brand gestoken. “In dit land”, legde PI-News  uit , “is er een sluipende oorlog tegen alles wat het christendom symboliseert: aanvallen op bergtoppen, op heilige beelden langs de weg, op kerken … en recent ook op begraafplaatsen.”

Wie zit er vooral achter deze voortdurende en toenemende aanvallen op kerken in Europa? Hetzelfde Duitse  rapport  biedt een hint:

“Kruisen zijn gebroken, altaren verbrijzeld, Bijbels in brand gestoken, doopvontjes omvergeworpen, en de kerkdeuren besmeurd met islamitische uitdrukkingen als ‘Allahu Akbar.'”

Een ander Duits  rapport  van 11 november 2017 merkte op dat alleen al in de Alpen en Beieren ongeveer 200 kerken werden aangevallen en vele kruizen werden verbroken:

“De politie houdt zich keer op keer bezig met kerkverwijderingen en de daders zijn vaak jeugdige relschoppers met een migratieachtergrond.” Elders worden ze beschreven als ‘ jonge islamisten’ .

Soms, helaas, in Europese regio’s met grote moslimpopulaties, lijkt er een gelijktijdige toename te zijn van aanvallen op kerken en christelijke symbolen. Voor Kerstmis 2016, in de regio Noord-Rijnland-Westfalen in Duitsland, waar  meer dan een miljoen moslims wonen , werden zo’n  50 openbare christelijke beelden  (inclusief die van Jezus) onthoofd en kruisbeelden gebroken.

In 2016, na de aankomst in Duitsland van nog eens miljoen voornamelijk islamitische migranten, meldde een lokale krant   dat in de stad Dülmen “geen dag voorbijgaat” zonder aanvallen op religieuze beelden in de stad met minder dan 50.000 mensen, en de directe omgeving. “

In Frankrijk lijkt het ook dat waar het aantal islamitische migranten toeneemt, dat geldt ook voor aanvallen op kerken. Een studie uitjanuari 2017  onthulde  dat “islamitische extremistische aanvallen op christenen” in Frankrijk met 38 procent zijn gestegen, gaande van 273 aanvallen in 2015 tot 376 in 2016; de meerderheid vond plaats tijdens het kerstseizoen en “veel van de aanslagen vonden plaats in kerken en andere plaatsen van aanbidding.”

Als een typisch voorbeeld pleegde een moslimman in 2014 ‘ grote daden van vandalisme ‘ in een historische katholieke kerk in Thonon-les-Bains. Volgens een  rapport  (met foto’s) “gooide hij twee armen om en verbrak twee altaren, de kandelaars en lessenaars, verwoestte beelden, scheurde een tabernakel af, draaide een massief bronzen kruis, sloeg in een sacristiedeur en brak zelfs enkele glas-in-loodramen.” Hij ‘vertrapte’ ook de eucharistie.

Voor soortgelijke voorbeelden in andere Europese landen, zie  hier ,  hier ,  hier ,  hier en  hier .

In vrijwel elke kerkaanval verdoezelen autoriteiten en media de identiteit van de vandalen. In die zeldzame gevallen waarin de islamitische (of ‘migrerende’) identiteit van de destroyers wordt gelekt, worden de daders vervolgens gepresenteerd als lijdend aan  psychische gezondheidsproblemen . Zoals het recente rapport van PI-News zegt:

” Bijna niemand schrijft en spreekt over de toenemende aanvallen op christelijke symbolen. Er is een welbespraakte stilte in zowel Frankrijk als Duitsland over het schandaal van de ontschervingen en de oorsprong van de daders …. Geen woord, zelfs niet de geringste hint dat zou sowieso tot het vermoeden van migranten kunnen leiden … Het zijn niet de daders die het gevaar lopen om verstoten te worden, maar degenen die de schennis van christelijke symbolen durven associëren met import van immigranten, beschuldigd van haat, aanzetten tot haat en racisme. .”

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
notre dame vreemde gast

De grote vraag van vandaag: Wie of wat is het?

is meisje

Telefoon van IS-meisje teruggevonden, woont vredig in Hamburg: leuke kinderfoto’s met IS-muts en pistool