in , , ,

Omdat u nog geld genoeg heeft: Nieuw ingevoerde WOZ-meetmethode jaagt huishoudens op kosten

rutte vvd afpakken
via https://twitter.com/bentualdepineut/

Door de landelijke invoering van een nieuwe meetmethode van de WOZ-waarde is de kans op foutieve berekeningen sterk gestegen.

Gemeenten zijn vanaf 2022 verplicht om de waarde te baseren op de oppervlakte in plaats van de inhoud. Deze nieuwe werkwijze kan gevolgen hebben voor de woningwaarde volgens de Wet waardering onroerende zaken (WOZ), stelt de Waarderingskamer.

Door de nieuwe manier van rekenen kan de Uitleg WOZ-waarde ineens een stuk hoger ingeschat worden. De WOZ-waarde is van invloed op verschillende belastingen en een verkeerde meting kan de burger veel geld kosten.

Dan moet je denken aan gemeentelijke belastingen, onroerendezaakbelasting (OZB) en zelfs erfbelasting, schenkbelasting, verhuurdersheffing en inkomstenbelasting.

Voor gemeenten is het echter ondoenlijk om elke woning in Nederland te taxeren dus worden computermodellen gebruikt.

De computermodellen die gebruikt worden voor woningtaxatie zijn echter niet altijd representatief voor alle woningen in een straat of wijk. Zo wordt er geen rekening gehouden met het onderhoud van een huis of uitbouw.

Het zijn schattingen.

De Nieuwe rekenmethode WOZ-waarde brengt ….

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
p051292 556558 0

Verzetsactie van de maand: “Nee!” tegen EU Digitaal Covid-Certificaat

lachen 1567530522

Goh, een vaccin abonnement! ? Extra booster voor 70-plussers en kwetsbaren, overige volwassenen NOG niet nodig