in , , , ,

Ondanks grote afwijzing door het EP en het volk: Juncker wil nog steeds EU-toetreding van Turkije

Gisteren verklaarde de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude , in het zomerinterview van de NDR (Norddeutsche Rundfunk, met zetel in Hamburg) dat het afbreken van de -toetredingsgesprekken met Turkije een fout zou zijn.

Europees Parlement en de volkeren tegen een EU-toetreding van Turkije

Eind 2016 had de besloten geen nieuw hoofdstuk meer te openen in de toetredingsgesprekken, officieel gaan deze echter gewoon door. Parallel daaraan adviseerde de Europese Commissie om met Ankara te onderhandelen over een uitbreiding van de tolunie.

Op 6 juli 2017 sprak het Europees Parlement zich uit voor het opschorten van de gesprekken, mocht Turkije de grondwetswijzigingen van april invoeren. Het besluit van het parlement is voor de beslissende Europese Commissie echter niet bindend.

In het voorjaar had de Europese volkspartij een peiling in negen grote EU-landen in opdracht gegeven, waaruit bleek dat 77% van de Europeanen een EU-toetreding afwijst. De voorzitter van de Europese Commissie laat beide, het besluit van het Europees Parlement en de stemming in de EU, koud.

“We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit – de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist – dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap tot er geen terugkeer meer mogelijk is”, verklaarde hij zijn politieke handelwijze al in 1999.

EU-gewicht van Turkije verandert enorm

In 1999 kreeg Turkije de status van officiële toetredingskandidaat van de EU. De officiële toetredingsonderhandelingen begonnen in het jaar 2005 op basis van het Akkoord van Ankara uit het jaar 1963. Een EU-lid van de omvang en het stemgewicht als Turkije zou de hele Europese Unie, vooral na de Brexit, richting Azië/islam oriënteren.

Bron:
www.unzensuriert.at

Lees verder bij de Bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 jaren geleden

Juncker Merkel en Timmermans zijn de grootste gevaren voor de Europese natuur, welvaart en veiligheid

Republikein
Antwoord aan  Alphons Mantel
3 jaren geleden

Het grootste gevaar voor de mens is de mens?
Het zou zomaar kunnen.

Klaar Wakker
3 jaren geleden

De niet gekozen EU, zelfingenomen bestuurders, mogelijk gestuurd door de CIA, denken rustig verder te kunnen gaan met hun plannen die geen enkel draagvlak onder de burgers hebben …. Ze schijnen niet te beseffen dat zij iedere dag meer aanhang verliezen en iedere dag minder steun hebben bij hun plannen. Totdat op een dag het fascistische EU apparaat instort. En dat moment kan niet heel ver meer zijn.

MH17: Totale camouflage van de feiten..?

Het blanke ras is ten dode opgeschreven