in , , , , ,

“Onderzoeken” tonen aan dat Nederland door supermensen wordt bevolkt

djedj / Pixabay

Wij scoren in de top vijf voor wat betreft landen waar inwoners het meest gelukkig zijn.

Ook qua gezondheid staan wij bovenaan voor wat betreft mensen die tevreden zijn over hun gezondheid en toch is meer dan de helft chronisch ziek.

Er zijn een paar mogelijkheden:
Of we zijn supermensen die in een prachtig mooi land wonen waar bijna iedereen gelukkig is en waar men meer dan tevreden is over de eigen gezondheid, of we worden bedonderd waar we bij staan.

Ieder jaar opnieuw krijgen we wel te horen dat wij bij de gelukkigste mensen ter wereld behoren.

Nederland staat dit jaar op de vijfde plaats in de lijst met gelukkigste landen ter wereld. Daarmee zijn we een plaats gestegen en hebben we de Zwitsers ingehaald, is te lezen in het World Happiness Report 2019.

Finland is volgens de jaarlijkse lijst van de Verenigde Naties het gelukkigste land ter wereld. De topdrie wisselt al jaren tussen Noorwegen (2), Denemarken (3) en Finland. Op plek vier staat IJsland. Zuid-Sudan sluit de lijst af als ongelukkigste land ter wereld.

In het rapport wordt geluk in 156 landen gemeten aan de hand van een aantal factoren, waaronder de verdeling van welvaart, sociale verbondenheid, levensverwachting en keuzevrijheid. Volgens de onderzoekers laat Finland al sinds 2014 een stijgende lijn zien, die nu wordt bekroond met een eerste plaats.

Bij dat prachtige nieuws komt nu nog veel meer goed nieuws en wel over onze gezondheid: 

Onderzoek van Eurostat, het bureau voor de statistiek van de Europese Unie, heeft uitgewezen dat Nederlanders vrij tevreden zijn met hun eigen gezondheid. Dit geldt voor ruim driekwart van de Nederlanders van 16 jaar en ouder.

Nederland is een van de meest tevreden landen. Alleen mensen in Ierland, Cyprus, Zweden en Italië zijn beter te spreken over hun gezondheid. Op plek zes, net na Nederland, staat Malta.

Ook daar staan wij op de vijfde plek.

Onlangs schreven wij een artikel over super bacteriën die resistent zijn voor antibiotica als gevolg waarvan er in Europa ieder jaar 33.000 mensen sterven. Behalve in Nederland, daar gaat klaarblijkelijk niemand dood aan deze superbugs.

Dus, wat zijn wij eigenlijk een volk van supermensen die meer dan gelukkig zijn over van alles en nog wat, en dan met name over hun eigen gezondheid.

Dat allemaal is bijzonder knap als je het volgende in ogenschouw neemt:

Op 1 januari 2016 hadden 8,8 miljoen mensen in Nederland één of meer chronische ziekten. Dit komt overeen met 52% van de Nederlandse bevolking. Een ‘chronische ziekte’ is hier gedefinieerd als een ziekte waarbij over het algemeen geen uitzicht is op volledig herstel. De schatting is gebaseerd op een selectie van 109 door de huisarts geregistreerde chronische ziekten. 

Meer dan de helft van de bevolking is chronisch ziek en wij behoren tot de gelukkigste landen ter wereld?

Meer dan de helft van de bevolking is chronisch ziek en het merendeel van de inwoners is tevreden over de eigen gezondheid?

Lees verder bij de bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hola
1 jaar geleden

Vraag aan een Nederlander : “hoe gaat het er mee?” dan krijg je steevast als antwoord “ik mag niet klagen ….”. Misschien zit hem daar het antwoord. De Nederlander is zo gedomesticeerd dat hij niet klaagt omdat hem is afgeleerd om te klagen … Klagen mag niet !!!
De mensen die hier oorspronkelijk wonen hebben hebben het beslist zwaar gehad in de tijd dat dit land aan de zee werd onttrokken door verschrikkelijk hard werken. Kijk eens op oude foto’s van NL en vergelijk dat met het heerlijke leven aan de Middellandse Zee. Dat verschil is gigantisch. Alleen zijn de mensen daar wel zo verstandig om niet al te hard van de daken te schreeuwen dat ze het zo fijn hebben omdat anders binnen de kortste tijden iedereen daar wil wonen.
Ik woon inmiddels een flink deel van het jaar in Spanje en dat deel wordt steeds groter.

Geld boven mensen: Europese Hof van Justitie oordeelt dat geschillenregeling in CETA wettig is

Sylvana Simons (BIJ1) wil spoeddebat om een ‘klimaatcrisis’ uit te roepen