in ,

Onderzoekers VU Amsterdam vinden lek in Intel processors

intel 1557862912
geralt / Pixabay

Onderzoekers van de Vrije Universiteit hebben een lek gevonden in een veelgebruikte processorchips (CPU's) van Intel, waarmee het mogelijk is gegevens die op de chip verwerkt worden, zoals wachtwoorden of ingevoerde creditcardgegevens, uit te lezen.

De kwetsbaarheid is te vinden in vrijwel alle moderne servers, desktops en laptops die zijn voorzien van een Intel-processor. Het lek is niet gevonden in smartphones tablets met Intel-chips.

Als iemand de kwetsbaarheid weet te misbruiken, kan diegene allerlei gegevens die een processor verwerkt uitlezen. “Alles wat de CPU actief gebruikt, kan gelekt worden”, “Dat is dus alles wat je op een computer doet.”

“Om die data te laten lekken, is het alleen maar nodig om een specifieke programmacode te laten draaien op de processor van het slachtoffer”, legt Bos uit. Microsoft en brengen updates uit voor hun besturingssystemen Windows en macOS.

Omdat het om een hardwareprobleem gaat, is het de vraag of een software-update voldoende is.

Lees verder bij de bron: NU.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bilderberg 2019

Het is dit jaar opvallend stil rondom de Bilderbergers, wat weten we wel?

justitie 1557909992

Europees Hof van Justitie verzint eigen regelgeving, zwaar criminele “vluchtelingen” niet meer uit te zetten