in , , , ,

Ongekozen EC-president Juncker: Premiers luisteren teveel naar hun burgers

14896496362 02d65fb535 juncker1

Europese Commissie wil lidstaten boete van € 250.000 geven voor iedere geweigerde immigrant – ER-president Tusk: Eurofielen moeten totaal onrealistisch Utopia van een federaal Europa loslaten – EC-vicepresident Frans Timmermans: Lidstaten met één cultuur moeten worden uitgewist

Op even schaamteloze als ontluisterende wijze heeft de president van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, het totale gebrek aan respect voor de democratie in Brussel onderstreept door te klagen dat de premiers van de lidstaten teveel naar hun kiezers luisteren, en te weinig kiezen voor ‘het Europese project’. Waarmee hij onbedoeld meteen aangaf dat dit ‘Europese Project’ totaal niet in het belang van de Europese bevolking is, maar enkel van de elite in de politiek en banken- en zakenwereld.

Gekozen regeringsleiders maken het leven in Junckers ogen ‘moeilijk’ omdat ze teveel bezig zijn met wat ze uit de EU kunnen halen, in plaats van te werken aan ‘historische’ projecten zoals de euro. De EC-president haalde specifiek uit naar de Britse regering, die naar ‘nationale reflexen’ zou hebben geluisterd door de kiezers te zeggen dat ze in Brussel succesvol de belangen van het land hebben verdedigd, terwijl ze ‘op de juiste manier over Europa hadden moeten praten’.

‘Europese gevoel is verdwenen’

Juncker betreurde het dat ‘het gevoel van het Verdrag van Maastricht’, toen iedereen leek te beseffen dat ze met het creëren van de euro met iets historisch bezig waren, ‘totaal is verdwenen. Als het op nemen aankomt zijn we zijn complete Europeanen geworden, maar waar het op geven aankomt slechts parttime Europeanen. Teveel politici luisteren exclusief naar hun nationale opinie. En als je naar je nationale opinie luistert, ontwikkel je niet iets zoals een gemeenschappelijk Europees gevoel en de drang om onze krachten te bundelen. We hebben teveel parttime Europeanen.’

Het proces naar een centraal vanuit Brussel geregeerde Europese Superstaat loopt door tal van crises, zoals een dreigend Brexit, de keer op keer terugkerende Griekse crisis, de almaar hoger wordende lasten, de massa immigratiegolf, het terrorisme en een –mede daardoor- steeds sterker wordend anti-EU sentiment onder de gewone bevolking, groot gevaar.

Tusk: Eén Europese staat is een illusie

Donald Tusk, de Poolse president van de Europese Raad en een bondgenoot van de Britse premier Cameron, sprak Juncker tijdens het debat in Rome tegen, en zei dat de eurofielen ‘hun totaal onrealistische Utopia van een federaal Europa moeten loslaten… Het is een vaak voorkomende mening in Brussel dat de EU altijd problemen heeft met zijn lidstaten, en dat onze levens veel prettiger zouden zijn zonder die lidstaten. Ik begrijp waarom dit voor sommige Brusselse collega’s een droom is, maar ik denk dat het tijd is onze dromen voor het EU-project bij te stellen.’

‘Dat betekent dat wij vandaag moeten toegeven dat deze droom van één Europese (super)staat met een gemeenschappelijk belang, en in de toekomst misschien een gemeenschappelijk volk, een illusie was.’

Commissie wil lidstaten € 250.000 boete geven voor iedere geweigerde immigrant

Tusks rake opmerkingen weerhouden Juncker en zijn Brusselse Politburo, de Europese Commissie, er niet van om onverminderd hard toe te werken naar hun gedroomde Europese Superstaat. Daarvoor maakt de Commissie al enige jaren gebruik van rechtstreekse chantage en bedreigingen.

Zo ook nu weer: landen die weigeren moslimmigranten op te nemen, moeten als het aan Brussel ligt een boete van€ 250.000 per immigrant betalen, zogenaamd om de landen die hen wel opnemen –met Duitsland en Nederland voorop- schadeloos te stellen.

Juist om die ‘lastige’ lidstaten uit te wissen en van hun macht en invloed te beroven, overspoelt de EU onze landen nu met miljoenen moslimmigranten. Deze enorme boete is tevens een beangstigende indicatie van hoeveel de massa immigratie ons werkelijk kost. Zet de almaar dictatorialer regerende Commissie zijn zin door, dan is het toekomstige bankroet van de EU bezegeld.

Timmermans: Staten met één cultuur moeten worden uitgewist

Het feit dat zijn nationale partij, de PvdA, in alle peilingen al tijden bijna volledig wordt weggevaagd, weerhoudt EC-vicepresident Frans Timmermans er niet van om te streven naar een Europa en zelfs een wereld zonder grenzen en zonder naties. Enkele weken geleden zei Timmermans in een toespraak voor het EU Fundamental Right Collogium dat Brussel er alles aan moet doen om ‘monoculturele staten uit te wissen, en het proces van omzetting naar de multiculturele diversiteit bij iedere afzonderlijke staat wereldwijd te versnellen.’

In de historie werden leiders die streefden naar het opheffen van andermans grenzen, het uitwissen van hun culturen en het wegnemen van hun zelfbeschikkingsrecht en vrijheid doorgaans dictators en fascisten genoemd. De historie leert ook dat dit soort totaal van het gewone volk vervreemde megalomane dromers uiteindelijk enorme slachtingen (laten) aanrichten om hun utopie te verwezenlijken. Ook in dit opzicht heeft Timmermans zich net als zijn baas Juncker met zijn eigen woorden tot een openlijke en levensgevaarlijke vijand van de gewone Europeaan, en van diens vrijheid en toekomst, verklaard.

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hand taking euros in cash register 640x379

Maak iemand ziek en verdien daar vervolgens goed aan!

16984471487 e0dcae54d5 CETA

Wordt TTIP opgeofferd voor het doordrukken van CETA?