in , , , ,

Wordt TTIP opgeofferd voor het doordrukken van CETA?

TTIP was en is ineens groot in het nieuws. Van alle organisaties mogelijk lekt ineens TTIP documentatie, en sindsdien is iedereen het er over eens: TTIP is duivels en TTIP is kansloos. TTIP moet stoppen. Debat over TTIP. Transparanter debat over TTIPTTIP laat nog wel even op zich wachtenCommissaris moet stoppen met TTIP onderhandelingen. TTIP op de keien, dit is het einde. Frankrijk zegt nee tegen TTIP. Etc, etc.

Geweldig toch? Ik vraag me nu af, waar is CETA in deze discussie. Waar TTIP nog verder onderhandelt moet worden, en waar TTIP nog een afgezwakte ISDS clausule heeft… heeft CETA dat alles niet. CETA is nu klaar. CETA bevat een nagenoeg ongecensureerde ISDS clausule en CETA is een TTIP-verdrag toegankelijk voor iedereen met een brievenbus in Canada. Dat is dus alle internationale multinationals.

En CETA wordt aanstaande vrijdag reeds geratificeerd (door de PvdA!) voor de gehele zonder enige tussenkomst van lidstaten en parlementen. Premiers luisteren volgens de EU immers te veel naar kiezers. Dat betekent dus dat er geen referendum over kan komen in Nederland zoals met . De EU heeft het volledige macht toegeëigend over handelsverdragen voor nagenoeg heel .

Mijn analyse van de situatie: Waar is CETA gebleven in de discussie? Mij lijkt CETA meer een ‘clear and present danger' dan TTIP. Het kan haast niet anders dat Greenpeace het OK heeft gekregen van de EU voor het TTIP-lek. Dat maakt het lek een strategische keuze.

TTIP was reeds kansloos geworden en TTIP wordt nu opgeofferd om als bliksemafleider te gelden terwijl het minstens even dodelijke CETA wordt doorgedrukt.

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ongekozen EC-president Juncker: Premiers luisteren teveel naar hun burgers

Steunpakket Griekenland voor 95% naar banken