in , ,

Dat is fijn! Je staat op het punt 35% van je pensioen te verliezen

pensioen

Afgelopen maand bereikten vakbonden, werkgevers en het een definitief akkoord over de hervorming van ons pensioenstelsel. Het nieuwe stelsel levert voor de gepensioneerden niets op. Nada. Niente.

Sterker nog: gepensioneerden staan op het punt ruim een derde van hun kwijt te raken, waarschuwt ouderenorganisatie ANBO.

In het nieuwe stelsel is het onmogelijk om het verlies goed te maken, schrijft de organisatie in een brief aan de .

De pensioenval is het gevolg van de achterstallige indexatie, het niet-indexeren in de komende 6 jaar (tot het nieuwe stelsel ingaat) en de daling van de dekkingsgraad als gevolg van de nieuwe parameters zoals voorgesteld door de commissie .

De waardevermindering van het pensioen komt als gevolg hiervan uit op 35 procent. “Dat is onaanvaardbaar,” zegt ANBO-directeur-bestuurder Liane den Haan.

Het stelsel gaat in 2026 in.

Gepensioneerden lopen nu al 20 procent ….

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
onderzoek toont aan nederland is

Ook volstrekt normaal: Nederland staat nummer 4 op ranglijst belastingparadijzen

40563456314 f554aa8c9d facebook ads

Facebook vraagt ​​patent aan voor verborgen audioclips in tv-advertenties om telefoons te activeren en achtergrondgeluid op te nemen