in , ,

Dat is fijn! Je staat op het punt 35% van je pensioen te verliezen

Afgelopen maand bereikten vakbonden, werkgevers en het een definitief akkoord over de hervorming van ons pensioenstelsel. Het nieuwe stelsel levert voor de gepensioneerden niets op. Nada. Niente.

Sterker nog: gepensioneerden staan op het punt ruim een derde van hun kwijt te raken, waarschuwt ouderenorganisatie ANBO.

In het nieuwe stelsel is het onmogelijk om het verlies goed te maken, schrijft de organisatie in een brief aan de Tweede Kamer.

De pensioenval is het gevolg van de achterstallige indexatie, het niet-indexeren in de komende 6 jaar (tot het nieuwe stelsel ingaat) en de daling van de dekkingsgraad als gevolg van de nieuwe parameters zoals voorgesteld door de commissie .

De waardevermindering van het pensioen komt als gevolg hiervan uit op 35 procent. “Dat is onaanvaardbaar,” zegt ANBO-directeur-bestuurder Liane den Haan.

Het stelsel gaat in 2026 in.

Gepensioneerden lopen nu al 20 procent ….

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Weg, weg, weg uit crimineel Nederland
1 jaar geleden

We kennen Nieuwe Wereld Orde aanhanger Dijsselbloem die we van harte aan bevelen voor een plekje in Gitmo. En van de regering Rutte CS mogen ook diverse ministers naar Gitmo.
En als de berichten kloppen is die tijd van Gitmo niet ver meer.

Er klopt natuurlijk geen malle moer van de pensioen plannen. En het lijkt er hard op dat de vakbonden zich een oor hebben laten aannaaien. De pensioen fondsen die de afgelopen decennia meer en meer in aandelen beleggen hebben de afgelopen jaren bijzonder geprofiteerd van de koersen. Of misschien beter gezegd: zij hebben kans gezien om de inflatie redelijk te compenseren omdat koersen stegen in een tijd dat de ECB ongelimiteerd geld bij printte. In feite waren de pensioenfondsen “aan het indexeren”.

Er is dus een goed gevulde pensioen pot die in ieder geval het toelaat de pensioenen te indexeren. Dat is evenwel niet gebeurd zodat gepensioneerden nu al 20 % zijn achteruitgegaan. Dat is niets minder dan diefstal want de ingelegde premies zijn ingelegd door de mensen die nu met pensioen zijn. Het is in feite hun eigendom dat geparkeerd is bij een vermogensbeheerder en nu wordt geknaagd aan hun vermogen dat geparkeerd staat bij de vermogensbeheerder.

Het netto effect van dit alles is dat de pensioenpotten zeer goed zijn gevuld en dat de reserves zijn vergroot en dat de afgelopen jaren terwijl de uitgaven zijn afgenomen. De pensioenpotten zijn dus behoorlijk gegroeid.
En als iets aan vermogen bij burger groeit dan is er altijd een overheid die meent dat zij er wel van mag stelen.

UIteraard staan werkgevers in de rij om deze situatie zo te laten en ook om minder premie in te leggen. in feite is dat niets minder dan achteruitgang in pensioen of verlaging van lonen.
Dat is meer dan unfair. De burgers in Nederland missen al de eigen koers van de gulden zij zijn bij de overgang naar de euro al 20 % verloren. De EU was ook al niet aantrekkelijk voor de NL burgers waar zij steeds meer gezien werden als de rijke ook die wel kon extra kon bijdragen. Dat dat voordeel volledig voorbijging dat de NL burgers veel en veel te veel betalen voor grond voor hun huizen en dat op de meeste huizen een zeer forse hypotheek zit – daar wordt gemakshalve aan voorbijgegaan.

NL wil graag de doorvoerhaven van Europa worden en ziet NL als de Randstad van de EU. Gemakshalve is de burgers ook hierover niets verteld want die zouden wel eens zeer fel tegen kunnen zijn. En dat zij straks in een overvolle randstad ziten met veel te dure woningen wordt hun uiteraard ook niet,

De bedrijven doen het door de toegenomen export meer dan uitstekend. Maar blijkbaar is het tijd voor weer een cadeautje voor de bedrijven.
De NL overheid, steeds meer openlijk Nieuwe Wereld Orde aanhanger, vindt dit ook prima omdat zij iedere mogelijkheid aangrijpt om de bedrijven en banken te verrijken en burgers te verarmen.

Het is stuitend dat vakbonden zich hebben laten inpakken zonder overigens de gepensioneerden te raadplegen hier over. Nederlanders die in het buitenland reizen zien steeds sterker dat hun relatieve positie vergeleken met mensen in het buitenland zoals in Frankrijk en Spanje al jaren totaal is verdwenen. Nederland is een heel vervelend land geworden en ik denk mij niet te vergissen dat steeds meer mensen overwegen naar het buitenland te verhuizen en hun vermogen mee te nemen.

Shadow1100
1 jaar geleden

Ik kreeg 50 jaar geleden medegedeeld dat ik na 40 jaar werken mocht stoppen en met pensioen kon gaan.
NEE, nu door tot 67 jaar en 4 maanden.
Het pensioen zou gebaseerd zijn op basis het laatst genoten salaris.
NEE, het is nu gebaseerd op het middelloon.
Het zou waardevast zijn.
Nee, zie volgende.
Het pensioen zou jaarlijks geïndexeerd worden.
Nee, al 12 jaar niet geïndexeerd. Het wordt misschien zelfs gekort.
Vrijwel alle gepensioneerden hebben sinds 2008 tot wel 12 procent ingeleverd.
Al mijn werkzame jaren is iedere maand meer dan 1/4 van mijn salaris ingehouden voor mijn pensioen (27,6%). Dus gewoon achtergesteld, dus niet uitbetaald, salaris.
NIKS uitkering; MIJN eigen geld.

Gezamenlijke waarde pensioenpotten:
Eind 2007: 683 miljard euro
Eind 2012: 916 miljard euro
Eind 2017: 1.338 miljard euro
Tussenstand 2020: €. 1.600.000.000.000,00 (1.6 biljoen €)

Bijna alle fondsen hebben, ondanks crisis en lage rente, een rendement behaald van 8,6(!) procent (PFZW) per jaar (=137,6 miljard). Echter, de door de overheid en De Nederlandse Bank opgelegde kunstmatig lage rekenrente van 1,577 procent, zorgt ervoor dat de voor indexering vereiste dekkingsgraad van 110 procent niet wordt gehaald. 
Het geld klots tegen de plinten op. Jaarlijks maken de pensioenen vele miljarden €uro’s winst maar ze doen zich voor als de armste kerkratten.

Dekkingsgraad bij geen pensioenroof
Wat als de overheid in de vorige eeuw het niet geringe vermogen niet had afgeroomd (gestolen!). Hoe zou de financiën er nu voor staan? In totaal is 32,86 miljard gulden door de (r)overheid (Lubbers/Kok) afgepakt en dat komt overeen met 32,86/2,20 = 14,91 miljard euro. Voor het gemak houden we 1990 als gemiddelde jaar aan voor de periode, dat de overheid geld aan het pensioenfonds heeft onttrokken. Tussen 1990 en eind 2015 zit 25 jaar. Oftewel het zou inmiddels gaan om een opgebouwd bedrag van 14.910.000.000 * 1,062^25 = 67,08 miljard euro, waarmee het ABP een vermogen van 351 + 67 = 418 miljard euro zou hebben. Dit vertaalt zich naar een theoretische dekkingsgraad van 418/(351/0,982) = 117%. Hiermee zou het ABP aan de minimale eis van 110% voldoen, waardoor een verhoging van de pensioenen terecht zou zijn.

De pensioenuitvoerders hebben zichzelf wel een salaris aangemeten van tussen de 250.000,00 en 600.000,00 €uries. Dik boven de Balkenende Norm van €. 187.000,00,
inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering, belastbare onkostenvergoedingen en pensioenbijdragen.
Eén van de bestuurders, Sinke, kreeg vorig jaar maar liefst 721.000 euro, blijkt uit onderzoek van de SP. In 2017 kreeg deze bestuurder nog 360.000 euro.
Daarnaast streken vier bestuurders van pensioenuitvoerder APG in 2018 alles bij elkaar bijna twee miljoen euro op. Als straks onze pensioenpotten verdeeld gaan worden over de Europese landen zullen de arme(?) landen daar heel blij mee zijn en kunnen ze daar nog eerder met pensioen.

Kijk ook eens naar de grote tekorten in de pensioenpot van “onze” europarlementariërs.
Die betalen weinig premie, worden niet gekort en krijgen toch een riant pensioen, rara.
Het tekort bij het aanvullende pensioenfonds van het Europarlement is opgelopen tot ruim 326 miljoen euro. Een groot probleem dat dan op het bord van de Europese burger, de belastingbetaler, komt te liggen. De uitkering van het aanvullende pensioenfonds aan de deelnemers is namelijk gegarandeerd. Ook wanneer de pot leeg is.

Ook volstrekt normaal: Nederland staat nummer 4 op ranglijst belastingparadijzen

Facebook vraagt ​​patent aan voor verborgen audioclips in tv-advertenties om telefoons te activeren en achtergrondgeluid op te nemen