in , , , ,

Oostenrijk waarschuwt EU voor nieuwe migratiegolf

De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl stuurde onlangs een brief naar de -commissie, waarschuwde voor een hernieuwde migrantencrisis en riep op tot onmiddellijke preventieve maatregelen.

Hij haalde aan dat een groot aantal migranten uit Turkije naar Europa zullen trekken zodra het weer verbetert.

Kickl verklaarde in de brief dat er een aanstaande is, omdat hij van mening is dat er plannen zijn voor een grootschalige migratie van naar .

Op basis van de gegevens van de Europese politieautoriteit, Europol, zijn er al tienduizenden in de regio, waaronder 60.000 in , nog eens 5.000 in Bosnië-Herzegovina en nog eens 5.000 in Servië.

Verder zullen er nog eens 5,6 miljoen Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten zijn, wat de dreigende dreiging van een nieuwe massale migratiebeweging bevestigt.

Kickl drong er bij de commissie op aan snel te handelen en een duidelijke boodschap te sturen naar de migranten om massamigratie te stoppen:

“Het is nu bijzonder belangrijk om erachter te komen welke initiatieven en maatregelen de plant om de respectieve rampenplannen voor een nieuwe massale toestroom te kunnen coördineren.”

Kickl stelde voor dat de commissie onmiddellijk zou werken aan “effectieve retoursystemen”, “informatiecampagnes en lokale capaciteitsopbouw”, waarvoor er “veel meer” financiële steun van de EU moet zijn:

“Vluchtelingen hebben recht op leven in veiligheid en waardigheid – maar hebben geen recht om vrij hun land van bestemming te kiezen. Alleen een Europa dat zijn grenzen beschermt, kan diegenen helpen die echt bescherming nodig hebben. ”

Kickl herinnerde de EU eraan haar met massale migratie niet te vergeten: “We herinneren ons nog allemaal de beelden van de massale immigratie van 2015/2016. Het zou onverantwoordelijk zijn om zijn duim te twiddle en te wachten tot tienduizenden migranten op de grens zijn. ”

“Een politieke reparatie en patchwork-mentaliteit brengt ons nergens in de EU – alleen een duidelijke, proactieve strategische aanpak. Het gaat erom een ​​nieuwe crisis te voorkomen in plaats van erop te wachten om uit te barsten. ‘

Lees verder bij de bron: Voice of Europe


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Alles over bier en eten!


Bier Butler

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

België blijkt net als Nederland een belastingparadijs voor multinationals en belastingontduikers

EU wil weten wat u met uw auto allemaal doet en waar u heen gaat