in , , , , ,

Op bushokjes en lantaarnpalen: kabinet komt met tienduizenden verplichte 5G-zendmasten

5G 1563343065
pixundfertig / Pixabay

Het straatbeeld in Nederland zal de komende jaren veranderen door de toevoeging van tienduizenden 5G-zendmasten. Het kabinet zet in op supersnel internet en verplicht gemeenten de antenne-installaties op openbare plekken te plaatsen.

De plannen staan in een voorlopig wetsvoorstel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, meldt het AD.

Om het snellere 5G-internet in drukke gebieden te faciliteren zijn de zendmasten en antenne-installaties nodig. Ze worden onder meer geplaatst op lantaarnpalen, in gebouwen en bushokjes.

De antennes zijn op sommige plekken al aanwezig, maar worden nu nog aan het straatbeeld onttrokken. Dat gaat veranderen als er meerdere installaties bij komen. Vanaf 2022 wordt 5G-internet op grote schaal in gebruik genomen en in dat jaar zullen er tienduizenden mobiele antennes zijn bijgekomen.

Momenteel beschikt Nederland over 46.000 soortgelijke installaties.

Volgens het kabinet is 5G-internet nodig om ‘toonaangevende diensten’ te kunnen bieden, zoals zelfrijdende auto’s. Vraagtekens zijn er nog over mogelijke gezondheidsrisico’s van de straling van de 5G-antennes. Volgens staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) en minister Bruno Bruins (Medische Zorg) is daar vooralsnog geen bewijs voor, maar …

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ijsbreker onderweg naar de Noordpool keert om door dikker ijs dan verwacht

huren 1563343318

Koop een taart en vier feest! Kleinste huurprijsstijging sinds 2015