in , , , ,

VS verplicht opgeven socialmedia-accounts bij visumaanvraag

Visualityswiss / Pixabay

Vrijwel iedereen die voortaan een reisvisum aanvraagt voor de VS moet verplicht zijn gebruikersnamen op , e-mailadressen en telefoonnummers opgeven.

Nu geldt het voor vrijwel iedereen die naar de VS reist voor werk, studie of plezier.

Wie langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten wil verblijven, heeft een geldig nodig. Bij de aanvraag daarvan is het voortaan verplicht om ook je socialmedia-accounts door te geven, naast mailadressen en telefoonnummers.

Het betreft dan de gegevens van de afgelopen vijf jaar, meldt persbureau AP.

Onder andere Facebook, Twitter, , en vallen onder de nieuwe regels. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken zijn de nieuwe maatregelen nodig om beter de identiteit van reizigers vast te kunnen stellen.

De nieuwe regelgeving werd vorig jaar al voorgesteld, maar is nu van kracht. Voorheen waren alleen visa-aanvragers die extra screening vereisten, bijvoorbeeld omdat ze naar landen afgereisd waren, waar terroristische groeperingen actief zijn, verplicht om deze gegevens op te geven.

Alles bij de bron; CompIdee

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl en Bright


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Thijs H. zaak moest het beroepsgeheim onderuit halen en dat is vandaag gebeurt

De economische tijdgeest weet iets wat wij niet weten