in , , ,

Partij voor de Dieren neemt chemtrails serieus en pleit voor parlementair onderzoek

chemtrail31

Op de website van EenVandaag was dinsdagavond aandacht voor chemtrails. Een opvallend denigrerend stukje, want complottheoretici moeten kennelijk nog steeds belachelijk gemaakt worden.

De journalist van EenVandaag, die het ook heeft over Bilherberg-complotten (Joost mag weten wat dat zijn), merkt terloops nog even op dat ‘geen weldenkend mens chemtrails serieus neemt'.

Een sterk staaltje onpartijdige verslaggeving.

Als geen weldenkend mens chemtrails serieus neemt, waarom waarschuwde Prince er dan voor? En waarom eisen de Cypriotische Groenen dan dat de overheid stopt met chemtrails?

Nog niet voldoende

Misschien nog wel leuk om te vermelden: één op de drie Grieken gelooft in het bestaan van chemtrails. Betekent dat volgens EenVandaag dat al deze mensen onweldenkend zijn?

Maar waar is het eigenlijk allemaal om te doen? Uit een reactie van de Partij voor de Dieren op blijkt dat de partij chemtrails serieus neemt.

In de reactie laat de weten dat er weliswaar nog niet voldoende wetenschappelijke informatie is om het bestaan ervan vast te stellen, maar ze sporen mensen wel aan om middels een burgerinitiatief parlementair onderzoek naar chemtrails af te dwingen.

Op de website van de partij valt over chemtrails te lezen:

Over chemtrails is onvoldoende wetenschappelijke informatie om het bestaan ervan vast te stellen. Die informatie is noodzakelijk om tot een gefundeerd oordeel te komen c.q. te kunnen komen tot behandeling in het parlement van weers- of anderszins beïnvloedende uitstoot van stoffen in hogere luchtlagen. Als partij nemen we geen formeel standpunt in zolang er onvoldoende onafhankelijke wetenschappelijke informatie is over de inzet van chemtrails.

Zeer serieus

De PvdD neemt de mogelijkheid dat chemtrails schade aanrichten aan mens en dier zeer serieus.

Volgens deze complottheorie spuit de overheid doelbewust gif in de lucht om mensen ziek te maken. Uit een artikel op de website van The Guardian blijkt dat dat in Groot-Brittannië ook daadwerkelijk is gebeurd.

Het Britse ministerie van Defensie veranderde grote delen van het land in een reusachtig laboratorium en stelde een groot deel van de bevolking bloot aan schadelijke bacteriën. Die bacteriën werden in de lucht verspreid met behulp van vliegtuigen.

Niet zo vergezocht

Het is dus helemaal niet zo vergezocht dat mensen doelbewust worden blootgesteld aan schadelijke stoffen.

EenVandaag verwijst naar nog een (nog denigrerender) stukje geschreven door de Nederlandse uitgave van Vice.

“De partij heeft de deur opengezet voor één van de idiootste internationale samenzweringstheorieën: chemtrails,” klinkt het uit de hoogte. Einde discussie.

Wederom een sterk staaltje onpartijdige verslaggeving.

Vice verwijst naar een peiling in augustus in Environmental Research Letters waaruit bleek dat er van de 77 atmosferische wetenschappers maar één wetenschapper was die de theorie serieus nam.

Vorig jaar verscheen er ook een studie in het International Journal of Environmental Research and Public Health waarin werd geconcludeerd dat er bewijs is voor chemtrails.

Zeer agressieve campagne

In de paper, die in augustus vorig jaar is gepubliceerd, schreef geofysicus J. Marvin Herndon dat de gevolgen voor de volksgezondheid aanzienlijk zijn en dat we worden blootgesteld aan giftige zware metalen en radioactieve stoffen.

Na een ‘systematische en agressieve aanval' besloot het tijdschrift de studie terug te trekken.

“De zeer agressieve campagne die gericht is tegen mijn twee wetenschappelijke papers over koolvliegas in de troposfeer, laat zien dat ik op het juiste spoor ben,” reageerde de wetenschapper.

De belangen zijn duidelijk groot. Hoog tijd dus om hierover een debat los te maken. Laat dat burgerinitiatief maar komen.

[EenVandaag]

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
e835b9062ef1073ecd0b470de7444e90fe76e6dd19b111479df7c6 640 dutch sky

Europees Milieu Agentschap: Nederlandse luchtkwaliteit scoort slecht

quote within our mandate the ecb is ready to do whatever it takes to preserve the euro believe mario draghi 98 2 0216 e1457948648588

Luisteren naar onze leiders, anders stort alles in: ECB waarschuwt voor politieke onzekerheid