in , , , , , ,

Plots wordt je zelf gescand bij de Appie: PvdD wil opheldering over camera op zelfscanner van Albert Heijn

face

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft demissionair minister Dekker voor Rechtsbescherming om opheldering gevraagd over de front-facing camera op de zelfscanner van Albert Heijn en het toepassen van gezichtsherkenning.

Het gaat om de PS20 van fabrikant Zebra. Volgens het bedrijf ondersteunt de front-facing camera op de zelfscanner gezichtsherkenningssoftware om automatisch klanten te identificeren.

de Kamerleden Van Raan en Wassenberg willen o.a. weten op welke rechtsgrond Albert Heijn of andere supermarktketens zich kunnen baseren als zij besluiten gezichtsherkenning in te zetten.

En of de minister wil bevestigen dat gezichtsherkenning alleen mag worden ingezet voor authenticatie bij zwaarwegende belangen of wanneer daar ‘uitdrukkelijke toestemming’ voor wordt gegeven.

De minister moet tevens duidelijk maken hoe waarschijnlijk hij het acht dat een externe partij toegang kan krijgen tot de zelfscanners met gezichtsherkenning.

Afsluitend willen de PvdD-Kamerleden weten wat minister Dekker kan doen om te voorkomen dat supermarkten nu of in de toekomst gebruik maken van gezichtsherkenning.

En of hij het ermee eens is dat het beter zou zijn als supermarkten kiezen voor apparaten die geen biometrische persoonsgegevens kunnen analyseren.

De minister heeft drie …

Lees verder bij de bron: Privacynieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4369918522 c442539502 sheeple e1429295267597

“Covid-19 vaccin effectiviteit” samengevat in 2 minuten 20 seconden, ben jij erin getrapt?

rutte nederland kapot belastingen

Jaarlijkse koopkracht leugens: ook na kabinetsingreep, koopkracht in het rood