in , , ,

Tientallen camera’s houden klanten van filiaal Jumbo in de gaten: ‘Willen we dit echt?’

In een filiaal van supermarktketen Jumbo in Alphen aan den Rijn hangen tientallen ’s die de gezichten van alle klanten scannen.

Is iemand in het verleden weleens betrapt op diefstal, dan wordt die zonder pardon de winkel uitgezet.

Voor de veiligheid van medewerkers en andere klanten, zegt de winkeleigenaar, maar privacyorganisatie Bits of Freedom is niet enthousiast.

valt langzamerhand niet meer weg te denken uit onze : de politie zoekt ermee in databases, Schiphol experimenteert met paspoortcontroles en voetbalclubs houden zo hooligans buiten de deur.

Het gebruik van de door een winkel is relatief nieuw.

De eigenaar van de in Alphen aan den Rijn vertelde eerder aan Security.nl dat er een intern alarm afgaat, als een eerder betrapte dief de winkel binnenloopt.

Op vragen van RTL Nieuws wil hij nu niet reageren.

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

En maar lullen over de wet op de privacy. Werd dit hiermee bedoelt?

Controle bij de elite graag !!!!
1 jaar geleden

Teveel zien we op dit moment dat burgers op werkelijk alle manieren gecontroleerd worden.
En zelfs kleine overtredingen van 5 km/hr worden beboet.
Burgers laten continu en veel te veel over zich heen lopen.

Heeft U wel eens stil gestaan bij het feit dat de elite, die nota bene verreweg de meeste mogelijkheden heeft om de zaak te belazeren en die elite is geworden juist door diefstal en malafide praktijken, niet gecontroleerd wordt. Hoe anders kunnen banken en multinationals zo extreem rijk worden dat zijn meer geld hebben dan een heel land?
Er is alle aanleiding dat de elite juist meer dan de gemiddelde burger wordt gecontroleerd.
Toch doen overheden daar niets. Sterker nog: de overheid buigt als een knipmes en voert zelfs uit wat de Bilderberg groep ze voorschrijft.
Worden de banken gecontroleerd? Worden multinationals gecontroleerd?

De situatie is nu dat je op luchthavens nagelschaartjes staat in te leveren omdat dat als wapen kan worden gebruikt terwijl vliegtuigen met drugs zonder enige controle de elite aan het verrijken zijn.

Ik wil om te beginnen camera’s in de directiekamer van de CEO van Jumbo zodat we zien wat daar wordt besproken.

Wordt wakker mensen en protesteer !!!

Fat AlDeal
Antwoord aan  Controle bij de elite graag !!!!
1 jaar geleden

Jammer dat je zo boos wordt. Jij keurt indirect diefstal goed: zet ajb je adres erbij, dan weten de dieven ten minste een adres waar spullen zonder toestemming of betaling opgehaald kunnen worden.

Waarschijnlijk heb je geen idee dat jezelf tot een elite groep behoort, door en door verwent in een welvaart-staat. Het is duidelijk dat je niet weet waar je over praat, als je niet weet hoe banken of multinationals worden gecontroleerd. Vervolgens gooi je er nog wat drugs overheen. Dit klinkt alsof je verward bent.

Het lijkt me nogal logisch om de conclusie te trekken uit jouw teksten dat jij niet de Jumbo, Ahold of een ander concern leidt. Dan zou je namelijk pleiten voor veel strengere regels.
Blijkbaar heb je geen idee wat je propageert. We gaan er even vanuit dat jij niet steelt, berooft of andere illegale dingen doet. Maar aan het eind van het winkelier zijn verhaal, ben ook jij de sjaak door de dieven.
Jij betaalt mee aan de gestolen goederen (lees Miljarden euro’s per jaar) die uit winkels verdwijnen.

Wat is erg aan als een winkelier (al dan niet een zelfstandige of als onderdeel van een keten of als franchise nemer) zijn zaken en uw belangen wil beschermen? Wat heeft u te duchten? Of heeft uw telefoon uit, kijkt u nooit televisie, u maakt geen gebruikt van een auto, u heeft nfc bankpas, u betaalt alleen met cash, u loopt nooit een overheidsinstantie binnen, u heeft geen verlichting op afstand bedienbaar, u heeft geen slimme meter in uw huis, u heeft ok vast geen digital thermostaat… iedereen kan precies weten wat u doet, waar & wanneer en voor hoelang…..

Het is terecht dat het uitschot van een maatschappij, dat bewust spullen meeneemt uit een winkel of aan andermans spullen zit, aan de schandpaal wordt genageld. Het liefst publiekelijk, zodat je weet het is. Het gaat hier namelijk ook over mijn geld: het gejatte spul moet toch ergens betaald worden. Of laat staan het gajes dat in de bajes zit met een uitkering….
Film er lekker op los, laat het lekker zien aan de mensen in de winkels & hang foto’s op van de dieven, bij voorkeur met naam & adres. Dan weten we ten minste wie het zijn voor wie we moeten uitkijken.

1 jaar geleden

De alziende- en alwetende staat. Mijn conclusie, “De staat is je ergste vijand”.

Duitse binnenlandse veiligheidsdienst waarschuwt voor klimaatterroristen

Daar komt weer verhoging gemeentelijke belastingen aan: ouderenzorg wordt miljoenenstrop