in , ,

Polio-vaccin veroorzaakt Polio! Dit keer is Zambia aan de beurt – 37 gevallen dit jaar wereldwijd geïdentificeerd

5296658521 cf43d8c29f gates vaccin

De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat Zambia zijn eerste lokale geval van sinds 1995 heeft gemeld, bij een 2-jarige jongen die verlamd is door een virus dat is afgeleid van het vaccin.

In een rapport deze week zei de WHO dat de zaak is ontdekt aan de grens met Congo, die dit jaar 37 gevallen van polio heeft gemeld die tot het vaccin zijn herleid.

Het -gezondheidsagentschap zei dat er geen verband bestaat tussen de Zambia-zaak en de aanhoudende Congo-uitbraak, maar zei dat er meer toezicht en nodig is en waarschuwt dat “er een potentieel is voor internationale verspreiding”.

In zeldzame gevallen kan het levende virus in het orale poliovaccin muteren tot een vorm die nieuwe uitbraken kan veroorzaken.

Negen Afrikaanse landen vechten momenteel tegen polio-ën die verband houden met het vaccin, terwijl de WHO en partners worstelen om hun inspanningen om polio uit te roeien op koers te houden.

Elders zijn gevallen gemeld in , Myanmar en de Filippijnen.

Lees verder bij de bron: Observer

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fvd komt met video die laat zien

NEE, Nee, nee: Mark Rutte gaat voor vierde termijn als premier

zorgverzekeraars doolhof 300x201

Dit kan de kans zijn om geen dure zorgverzekering meer te moeten betalen