in , ,

Politiek Nederland schrijft geschiedenis: Raadgevend referendum afgeschaft

Het raadgevend referendum is afgeschaft. De Eerste Kamer heeft de volksraadpleging weggestemd, nadat een nipte meerderheid in de Tweede Kamer dat eerder dit jaar al had gedaan. Behalve de 38 senatoren van de vier regeringspartijen stemde ook oppositiepartij (twee zetels) voor het schrappen van het referendum.

In hun regeerakkoord spraken , CDA, D66 en af een streep te zetten door het raadgevend referendum omdat het niet heeft gebracht ,,wat ervan werd verwacht”.

De twee raadgevende referenda die er zijn geweest, waren steeds een tegenslag voor de regering. Zowel het referendum over verdere samenwerking met Oekraïne als dat over de nieuwe inlichtingenwet Wiv werd gewonnen door tegenstanders.

De beweging Meer die eerder naar de rechter stapte om het raadgevend referendum te behouden, spreekt van ,,een zwarte dag voor de Nederlandse democratie”. Zij laat in een reactie op Twitter weten de strijd voor het referendum te zullen voortzetten.

Eind dit jaar komt de staatscommissie onder leiding van oud-vicepremier Johan Remkes met advies hoe de democratie in de toekomst kan worden versterkt. In een tussenrapport liet de commissie weten wel wat in een bindend correctief referendum te zien.

Alles bij de bron; TPO

Lees ook eens verder bij de bron: Politiek Nederland schrijft geschiedenis: Raadgevend referendum afgeschaft


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anna Lysis
2 jaren geleden

In en in triest hoe de democratie in Nederland wordt verkracht … Eerst werd het land uitgeleverd aan de EU, vervolgens schuiven steeds meer bevoegdheden naar de EU, dan worden referenda over der grondwet van de EU grondwet en toetreding Turkije terzijde geschoven en wil Brussel een Europees leger en dan wordt even het hele principe van referendum ter zijde geschoven.
Nederland is afgegleden naar een fascistische staat … Het is schandalig !!!!

Europa gaat voor eigen leger en uitbreiding wapenindustrie

Nieuw wetsvoorstel geeft minister vrijbrief voor vergaand doorlichten burgers