in , ,

Politiek Nederland schrijft geschiedenis: Raadgevend referendum afgeschaft

Kajsa Ollongren

Het raadgevend referendum is afgeschaft. De Eerste Kamer heeft de volksraadpleging weggestemd, nadat een nipte meerderheid in de dat eerder dit jaar al had gedaan. Behalve de 38 senatoren van de vier regeringspartijen stemde ook oppositiepartij (twee zetels) voor het schrappen van het referendum.

In hun regeerakkoord spraken , , D66 en af een streep te zetten door het raadgevend referendum omdat het niet heeft gebracht ,,wat ervan werd verwacht”.

De twee raadgevende referenda die er zijn geweest, waren steeds een tegenslag voor de regering. Zowel het referendum over verdere samenwerking met Oekraïne als dat over de nieuwe inlichtingenwet Wiv werd gewonnen door tegenstanders.

De beweging Meer Democratie die eerder naar de rechter stapte om het raadgevend referendum te behouden, spreekt van ,,een zwarte dag voor de Nederlandse democratie”. Zij laat in een reactie op Twitter weten de strijd voor het referendum te zullen voortzetten.

Eind dit jaar komt de staatscommissie onder leiding van oud-vicepremier Johan Remkes met advies hoe de democratie in de toekomst kan worden versterkt. In een tussenrapport liet de commissie weten wel wat in een bindend correctief referendum te zien.

Alles bij de bron; TPO

Lees ook eens verder bij de bron: Politiek Nederland schrijft geschiedenis: Raadgevend referendum afgeschaft

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
amerikanen bouwen stilletjes een

Europa gaat voor eigen leger en uitbreiding wapenindustrie

big brother

Nieuw wetsvoorstel geeft minister vrijbrief voor vergaand doorlichten burgers